Idag får vi se en enda match i Elitserien och det är mellan två formsvaga lag då Ricoh tar emot Alingsås. Ricoh som kommer från tre raka förluster efter VM uppehållet möter ett Alingsås som har två förluster samt en oavgjord och en vinst. Ett intressant möte där jag man inte har så mycket annat att utgå från än klass. Enligt mig höjer sig Alingsås ett snäpp över Ricoh och bör ta hem detta. Häng med på mitt tips!

  • Match: Ricoh HK – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK -2
  • Odds: 1,68 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Ser vi till hemmalaget och dess situation så kan man fastställa och säga att man gjort det okej hittills. Man ligger och kämpar i ingenmansland då man för tillfället är näst sist i tabellen. Man ska dock ha i åtanke att Ricoh trots allt är nykomlingar, och en sådan här start på deras första säsong är godkänt. För tillfället är man inne i en formsvacka och senast blev man totalt överkörda av Drott med 33-20. Tidigare har man dock visat att man har god moral i laget och jag tror man kan komma tillbaks någorlunda idag då man spelar på hemmaplan. Nackdelen är likafullt att man möter ett lag som Alingsås, och kommer motståndet upp i nivå så har man ingen chans.

Svenska mästarna, Alingsås, har spelat en godkänt säsong fram tills de senaste seriematcherna då man underpresterat rejält. Man kommer från en utskåpning av Kristianstad med 30-26 samt ett oavgjort resultat mot Sävehof vilket inte är bra. Mellan dessa seriematcher hinner man även med att spela Champions League där man även där förlorat en hel del, senast mot Wisla Plock med 22-23. Idag möter man Ricoh som är ett sämre motstånd och ett utmärkt tillfälle att bryta denna negativa trend. Man behöver komma tillbaks på banan igen och det bör man göra mot ett så pass sämre lag, klassmässigt.

Alingsås fartfyllda spel tillsammans med ett fint försvar tror jag bäddar för en fin vinst. Jag vågar dock inte höja handikappslinan till -2,5 utan stannar på -2 där man får pengarna tillbaks vid exakt två måls marginal. Jag plockar detta spel med en insats på strax över medel!