Två lag med skilda målsättningar ställs mot varandra denna onsdag när Ricoh tar emot tabelltvåan AlingsåsAlingsås är redan klara för slutspel, fast vill behålla andra platsen som hotas av framförallt Ystad vilket gör att jag förväntar mig fullt ös framåt, medan Ricoh krigar om att nå ingenmansland och därmed slippa nedflyttningskval. Spelbolagen tror på en enkelt favoritseger, men min feeling är att det inte kommer bli så enkelt som det tros. Jag hittar en lina som håller riktigt bra spelvärde. Häng med!

  • Match: Ricoh HK – Alingsås HK
  • Spel: Över 47,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Ricoh så kan vi konstatera att det är oerhört jämnt nere i bottenstriden och hela fyra lag krigar om att slippa nedflyttningskval, där endast en plats erbjuds. Idag ställs man mot ett oerhört tufft motstånd och då man inte riktigt haft det rätta flytet på sistone, kommer det bli tufft. Senast gästade man Malmö och det blev helt enkelt för svårt. Man har framförallt problem mot lag som är storvuxna och har ett bra mittblock då skyttet blir lidande vilket är ens främsta vapen. Alingsås är ett lag som gillar fart och fläkt, och som enligt mig inte har det vassaste mittblocket samt längden. Möjligtvis Teern. Men det lär finnas möjligheter och är man tillräckligt effektiva kan det vara läge för en målrik historia framåt!

Kikar vi på Alingsås så har det faktiskt sett väldigt knackigt ut på sistone, vilket det inte brukar göra då man oftast är stabila och öser på i sin takt. Man fick det oerhört tufft mot Skövde på hemmaplan där man endast vann med 25-23 och jag är inte lika säker som spelbolagen på att man bara ska gå ut och vinna mot ett taggat Ricoh. Man ska dock ha i åtanke att om det stämmer någorlunda så kan det bli en total utklassning, för så mycket bättre är man. Jag hoppas man har en sådan dag, och finner sig tillbaka på vinnarspåret för då lär det bli show framåt i form av kontringar och andra fas spel.

Så vad blir mitt lir? I mina ögon luktar det målrikt och har Alingsås sin rätta dag, kommer det ösas på framåt. Ricoh kommer bjudas på möjligheter och är man tillräckligt effektiva så kan detta bli bra. De senast två mötena lagen emellan har gått över 47,5 mål och jag tror på ett liknande scenario idag. Den linan liras med en insats på strax över medel!