Fortsätter på samma spår med UFC-galan men väljer att blanda in en innebandymatch som jag gör till en dubbel. Spelobjekten hämtas från veteranmötet mellan Rich Franklin och Cung Le samt serielunken i SSL, som är tillbaka efter landslagsuppehållet, där de regerande mästarna Storvreta får besök från Skåne och Helsingborg. Här ser jag två favoriter som bör ha bra chanser till att hålla.

  • Sport: Kampsport/MMA + Innebandy
  • Liga: UFC + SSL
  • Match: Rich Franklin – Cung Le & Storvreta – Helsingborg
  • Spel: Rich Franklin + Storvreta
  • Odds: 1,89 @ Nordicbet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 15.00

Rich Franklin ger 1,35 med spelstopp 15.00. Storvreta står i 1,40 och startar 16.00. Dubbeln går på 1,89 i nuläget.

Vi blandar in Storvreta igen. De har gjort jobbet båda gångerna de har fått mitt förtroende så här tidigt in på säsongen så jag väljer att testa en gång till. 12 poäng på 7 matcher är nog något mindre än förväntat kanske om man står som regerande samt trefaldiga mästare, men där ingår några tveksamma insatser på resande fot vilket kanske inte är alltför märkligt då man inte har toppat formen ännu. Trots detta så är detta ett ruskigt bra lag med ett flertal matchvinnartyper och vassare bredd att jämföra med motståndet. Desto trögare har det gått för Helsingborg som placerar sig under slutspelsstrecket då man endast har lyckats besegra bottenlagen Mullsjö och Jönköping. Man har sett väldigt uddlöst ut framåt där man har snittat låga 4 mål/match framåt under inledningen. Samtidigt har man ännu inte lyckats fylla luckorna efter de flyktade finska landslagsmännen Toivoniemi (målvakt) och Kivilehto (back).

Storvreta ska ha haft samtliga spelare tillgängliga till torsdagkvällens träning. Helsingborg ska också vara skadefritt.

Jag hade förväntat mig ett större favoritskap hos hemmalaget, något i stil med matchen man hade mot Caperiotäby. En match som vanns med hela 9-0 till slut – ett lag dagens gäster förlorade mot med 4-2. Hemmasegern betalar alltså 1,40, vilket känns fullt godkänt i skrivande stund.

Rich Franklin (29-6-(1)) och Cung Le (8-2) drabbar samman i UFC on Fuel TV 6 och dess main event. Tillskillnad från de övriga fighterna som har behandlats (Silva-Nedkov & Kim-Thiago) så jag favoriten som ett bra val i det här mötet då jag framförallt ser honom som en svår matchning för motståndarens del av diverse anledningar.

Franklin har en lång karriär bakom sig och är nu tillbaka i mellanvikt där han var mästare en gång i tiden tills en viss Anderson Silva entrade organisationen. Där fick han genomlida två riktigt brutala förluster och har sedan dess inte kommit upp i samma nivå. Högst tveksamt om han får gå fighter av samma karaktär på nytt, men jag tycker nog att han ser stabil ut och verkar ha fokus på rätt saker. En allround kickboxare med bra jiu-jitsu, som visserligen inte bär på överdrivet mycket power, men tekniken i nävarna finns där.

Vietnam-födde Cung Le har kallats för ”the human highlight reel” efter ett antal spektakulära avslut som även går att se på filmduken då han har en karriär som skådespelare vid sidan av. Karriären inom MMA är inte särskilt lång att jämföra med motståndaren då han mest har sysslat med andra grenar med inriktning på kickboxning där han har varit mästare i olika discipliner. Hans specialitet ligger i hans irrationella sparkteknik  och han är även en meriterad brottare.

Det här är alltså ett riktigt veteranmöte då det är 38 år mot 40 år fyllda som gör upp i buren. På den här nivån skiljer det dock en del rent erfarenhetsmässigt då Franklin har gått majoriteten av sina fighter i den här organisationen mot kvalificerat motstånd medan det här är Les tredje match i UFC.

Noterbart, då detta är huvudmatchen, så är det tänkt att den ska gå i 25 minuter, dvs 5 st 5 minuters ronder. Nästan exakt så många minuter har Cung Le gjort i UFC så här långt, och jag reagerade ganska fort på hur pass mycket han kan gå ner i tempo desto längre fighterna går. Hans flås håller inte för att stanna på en jämn nivå över en hel fight vilket påverkas av att han skickar upp väldigt många sparkar. Jag skulle nog tippa på att han blir, om man jämför med hans två tidigare fighter sedan nästan exakt ett år tillbaka, som farligast i de inledande 8-9 minuter innan han blir något trögare därefter. Franklin, som alltid visar upp god kondition (gick 5 ronder så sent som i juni) borde kunna nöta ner motståndet allteftersom då han bör vara den som landar flest slag.

Lyckas favoriten hålla sig undan från motståndarens sparkar de inledande 2 ronderna så skulle jag vilja ge honom väldigt goda chanser till att avgå med segern här.

_____________________________________________________________________________

Vinnarspel på Rich Franklin och Storvreta IBK bakas in. Dubbeln spelas med dryga medelinsatsen.

/Puyol