Atletico Madrid ger sig in i Copa del Rey ikväll, när de reser till Katalonien för det första mötet utav två mot Reus Deportiu. Simeone lämnar många nyckelspelare hemma i huvudstaden, men det finns klass nog för att städa av ett lag från den spanska tredjeligan.

  • Match: Reus – Atletico
  • Spel: Atletico -1, -1,5
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Reus Deportiu håller alltså till i Segunda B, vilket är den spanska tredjeligan. Det finns fyra olika grupper i den här divisionen och Reus spelar i Grupp 3, som innehåller lag från regionerna kring Barcelona och Valencia. Laget toppar den gruppen just nu på raden 9-5-1 tillsammans med en målskillnad på 22-9, men det säger inte speciellt mycket. Det finns alltså 80 lag i den spanska tredjeligan och Reus spelar endast mot lag i närheten. Valencia B och Barcelona B spelar i samma grupp och dessa lag besegrade faktiskt Reus ganska nyligen med 1-0. Men dessa två lag innehåller ungdomsspelare som gör en del misstag och är fortsatt under utveckling, nu möter man mer rutinerade spelare som förmodligen spelat i La Liga om de inte tillhört just Atletico Madrid. Utan att ha större koll på hur Reus spelar inför de egna fansen så kan jag tänka mig ett offensivt upplägg idag för att möjligtvis skaka om madridlaget inför returen. Tränare Natxo Gonzalez har även gått ut och sagt att dem ska försöka styra spelet, vilket kanske inte är rätta melodin mot Atletico. Det kan straffa sig ordentligt i omställningarna.

160px-Cf_reus_deportiu_200atletico_200x200

Atletico Madrid har en ganska ljummen inställning till kvällens cupmatch då Simeone lämnar spelare som Godín, Filipe Luís, Gabi, Griezmann, Torres, Tiago, Ferreira Carrasco, Gabi, Juanfran och Jackson Martínez. Tunga namn givetvis, men det är inga skitspelare som reser med till Katalonien, där vi hittar bland annat Oliver Torres, Koke, Thomas, Saul, Vietto och Correa. Detta är spelare som kämpar om en plats i förstalaget ska vi komma ihåg, som bör ta varenda chans de får att visa upp sig för Simeone. På minuskontot kan vi ju skriva upp att elvan man sätter på planen idag inte är särskilt samspelta, men vi ska även komma ihåg att man möter ett lag från tredjeligan, så det kanske inte behövs fullt ut. Bakåt är det givetvis ett minus att varken Juanfran, Godin eller Filipe Luís finns med, men det är ändå en rutinerad backlinje i form av Gamez, Savic, Gimenez och Siqueira som väntas spela idag. Ibland kan det vara positivt att rotera så här, då man får in hungriga spelare som verkligen vill visa upp sig från sitt bästa jag.


Reus må leda sin grupp i Segunda B och är obesegrade på hemmaplan i år med 7-1-0. Men det tycker jag inte säger någonting inför kvällen. Atletico har tillräckligt bra spelare på varje position för att städa av ett lag från tredjeligan med ett par bollar. Vi testar därför en slant strax under medel på Atletico -1, -1,5.

/e@sy