Dagens enda match får vi se i Göteborg där Redbergslids IK tar emot skåningarna Ystad IF. Man ska vara lite aktsam och kanske inte säga Göteborg då denna match spelas i Ulricehamn då Redbergslid fick erbjudas andra hemmaarenor att spela på p.g.a. en hel del innebandy i staden. Oavsett arena eller publik så får vi ändå en intressant match mellan två lag som kommer från skilda prestationer i sina senaste matcher. Jag har ett spelvärt tips!

  • Match: Redbergslids IK – Ystad IF HF
  • Spelstopp: 14,59

Börjar vi med bortalaget Ystad och ser till deras år hittills, så kan man direkt säga att man imponerat stort. Man ligger för nuvarande på en stabil femteplats, men kommer dock från två raka förluster och en fråga vi då skulle kunna ställa oss är att, är det någon slags formsvacka på gång? I sin senaste match förlorade man mot tabelljumbon Önnered med hela 34-26, vilket är riktigt ljummet och dåligt. I matchen innan denna åkte man på torsk borta i Kristianstad, som ändå kan ursäktas då man trots allt möter tabellettan. Inför idag så åker man på sin tredje raka borta match samt med två raka försluster i bagaget vilket inte bådar gott för laget. För att där av kunna ha någon chans mot ett starkt Redbergslid så krävs full fokus och goda prestationer från framförallt Lucas Nilsson och Mikael Ibbsen som förövrigt varit deras absolut bästa spelare.

”Hemmalaget” Redbergslid får idag lämna sin borg i Liseberg och dra sig till Ulricehamn istället och man kan säga att det är det enda minustecknet inför idag. Senast gästade Skövde och man kunde enkelt avfärda dem med hela 37-27. Viktigt att veta är även att man till och med vilade en del spelare i den matchen så att man kan komma fräscha och pigga till dagens möte. Efter att ha sett Redbergslids samtliga matcher i denna serie så kan man säga att de är svårbedömda. I vissa stunder briljerar man, men man har en tendens till att falla i nivå ibland. Man kan trots allt säga att man har varit mycket bättre på hemmaplan än bortaplan då man, jag säger ännu en gång, har slagit lag som Alingsås, Guif och Lugi. Fortsätter man att spela som man brukar så har man en riktigt bra chans att slå Ystad även idag. Man kommer till dagens match i komplett trupp.

Så vad ska man då lira? Ett starkt Redbergslid på hemmaplan eller ett Ystad som är på väg in i en svacka? Jag skulle säga att hemmalaget har en riktigt god chans till seger. En annan aspekt som även talar i deras favör är inbördes möten där man har tre raka segrar mot just precis Ystad. Där av lirar jag Redbergslid rak vinst samt Redbergslid att göra över 26,5 mål till en insats strax över medel.

Inbördes möten:
Ystad – Redbergslids = 28-33
Redbergslid – Ystad = 30-27
Redbergslid – Ystad = 27-23
Ystad – Redbergslid = 26-20
Redbergslid – Ystad = 32-32

Speltips:
7/10 units: Redbergslids IK vinst – 1,85 @ svenskaspel
7/10 units: Redbergslids IK över 26,5 mål – 2,10 @ unibet