Denna vecka inleds med en match i väst där Redbergslid tar emot Ricoh som åker på besök. Redbergslid är på väg uppåt i tabellen efter ett par fina insatser medan Ricoh går sisådär och befinner sig långt ner. Form, hemmaplan och ett motstånd som inte presterat tillräckligt bör räcka till en komfortabel seger för de vita eleganterna. Spelvärdet är dock lågt och jag drar mig till mållinorna som erbjuder betydligt högre odds. Ett riktigt fint spel hittas, häng med!

  • Match: Redbergslids IK – Ricoh HK
  • Speltips: Redbergslids IK över 26,5 mål
  • Odds: 1,98 @ unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Ricoh är ofta svåra att tippa på då man erhåller en trupp som är bättre än vad tabellen visar, lite likt Guif, men man får utgå från vad man presterat och det är verkligen inte bra. Inför i år har man värvat in flertalet spelare som rubbat rytmen och fortsätter man på denna väg så luktar det kvalspel. Man har endast plockat poäng mot lättare motstånd i form av Aranäs och Drott vilket inte är några värdemätare och när man idag gästar ett formtoppat Redbergslid kommer man få det tufft. Lagen har mötts en gång tidigare och då slutade det i förlust med 24-25 på hemmaplan. Bortaplan idag och jag kan inte tro på att man ska hota ett så pass bra lag som RedbergslidAvslag!

På andra sidan står Redbergslid som för dagen erhåller hemmaplan. På hemmaplan brukar man oftast kunna lägga in en till växel i sitt spel vilket gör att man ofta blir svårslagna i sin Lisebergshall. Man kommer till detta möte med tre vinster på fyra matcher vilket är starkt och senast visade man upp att man trots en dålig prestation kunde vinna på grundstyrka mot Skövde med 26-28. Man har ett par klass spelare som är i form, exempelvis ArnessonÖstanbäck och Lipovac och fungerar man som tidigare, lär detta bli en enkel vinst. Lagen har som sagt mötts en gång tidigare och då lyckades man näta hela 25 gånger om. Mållinan ligger idag på över 26,5 mål på hemmalaget och den linan bör man slå. Spikat!

Så mitt lir blir alltså Redbergslid över 26,5 mål. Man är det bättre laget på alla plan och då formen är där, ska man slå Ricoh alla dagar i veckan på hemmaplan. 25 gånger om trädde man in bollen på bortaplan, då bör man lyckas slå en lina som ligger på två mål mer på hemmaplan. Insatsen får ligga på strax över medel!