I Göteborg vankas det Elitseriehandbollsmatch där Redbergslid tar emot Ricoh från Stockholmstrakterna. I förra mötet blev det en nagelbitare då de slutade 23-23. Får vi se en likadan match i Liserbergshallen idag? Jag har ett relevant och gott tips som kommer spelas på min kupong i alla fall!

  • Match: Redbergslids IK – Ricoh HK
  • Spel: Redbergslids IK -1,5
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:15

Som nykomlingar har Ricoh imponerat oerhört mycket och man ligger på en tiondeplats i tabellen. Visst låter det inte som något jätte ”wow”, men man ska i åtanke att de trots allt är nya i serien och som vi vet i de flesta sporter, så brukar man kämpa för att hålla sig kvar i serien som nykomling. I deras fall är en slutspelsplats målet, vilket kan vara lite övermodigt men ändå inte omöjligt. Det man kan konstatera efter 10 omgångar är att Ricoh har pendlat i sina prestationer då man exempelvis ena stunden slår Ystad med hela 17-30 men sedan tappar poäng hemma mot Skövde, 21-21. Senast plockade man med sig två poäng i en behaglig seger mot tabelljumbon Önnered och det visade sig senare vara hela fyra fyramålsskyttar när resultatet fastställdes till 24-17. Man kan inte dra för stora analyser då man vann mot ett dålig Önnered, men en sak är säker och det är att man kommer till Lisebergshallen med ett gott självförtroende.  Jag tror att för att kunna ta poäng mot Redbergslid på bortaplan krävs en maxprestation från flera spelare, framförallt av deras nyckelspelare Thomas Forsberg, som är en kung i målet. Annars är det inga avbräck eller skador i Ricoh.

Går vi över till de ”vita eleganterna” Redbergslid så är det som jag alltid har sagt, en riktigt låg lägsta nivå och en skyhög högsta nivå. Jag glömmer fortfarande inte hur man senast på hemmaplan slog mästarna Alingsås med 27-21. I deras senaste bortamatch spelade man inte bra, men oavsett det hade man allt i egna händer mot Drott och slarvade bort två poäng då det slutade 23-23. Presterar Redbergslid idag så vinner man helt enkelt, de är det bättre laget både spelmässigt och individuellt. Deras bästa spelare och även månadensspelare i Elitserien, Linus Arnesson, är tillbaks på plan efter att ha vilat p.g.a. en muskelbristning, vilket är ett stort plus!

Får Redbergslid till sitt anfallsspel med Linus tillbaks i spetsen, så kan jag inte se dem förlora. Det bättre laget vinner och jag väljer att lira -1,5 i Redbergslids favör till en insats strax över medel.

Jag kommer även att finnas på plats i Liserbergshallen och live-twittra i paus. Följ LipovacR dem som är intresserade av livebetting!