Efter att ha sett dagens olika matcher så väljer jag att för andra gången i loppet av en vecka köra ett spel mellan de ”vita elegantera” och Önnered. Förra gången satte man ett fint max spel då Redbergslid gjorde jobbet. Idag är det returmöte och eleganterna får stå som hemmavärd. Jag tror vi får se en spännande match med en hel del mål från framförallt ett håll. Efter det sagt så tror jag att man kan redan nu räkna ut från vilket. Häng med och kika på mitt tips!

Natch: Redbergslids IK – Önnereds HK
Spel: Redbergslids IK över 28,5 mål
Odds: 1,76 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 15,00

Gästande Önnered kommer till dagens möte från en sur förlust på hemmaplan mot just precis Redbergslid. Matchen slutade då 23-26 efter att ha legat under i princip hela matchen. Jag imponerades dock av lagets vilja och kämpaglöd då man trots underläge kunde kriga och under en stund även vara det förande laget. Som det så ofta hänt, så har man sina enorma dippar i matcher och man tappar framförallt försvarsspelet totalt vilket innebär att man får i sig några bollar. Det resulterar ofta i förlust och för att kunna knipa någon poäng krävs det att dessa dippar försvinner helt samt att Redbergslid gör en lite sämre match. Denna förlust senast innebar även fjärde raka utan seger och man kommer till dagens möte med lite försiktighet. För att sätta pricken över i:et så kan jag även meddela er att det saknas en del spelare i Önnered där bland annat deras ordinarie mittsexa inte spelade senast.

Kollar vi på de vita eleganterna så kan man säga att det var en förlösande och betydelsefull seger senast. Man såg att laget hade en tuff period med tre raka förluster, och att denna seger kom som ett brev på posten. Segern var även oerhört välförtjänt då man gjorde ”spets och slut” d.v.s. ledning från start till mål, och man förde matchen i princip hela tiden. Man har under tidigare år haft det enkelt mot Önnered och jag tror att man även får det lätt idag. Om jag ska välja att lyfta fram någon spelare så är det Linus Arnesson som varit en dominerande faktor till varför Redberglid fungerar så bra, men även Nikola Stojcevski som ger anfallsspelet en helt ny nyans. Fungerar dessa två som de brukar så får Önnered det svårt idag. Man kommer till matchen kompletta.

Inbördes möten:

Önnered – Redberglid = 23-26
Redbergslid – Önnered = 28-17
Önnered – Redbergslid = 23-28
Redbergslid – Önnered = 26-17
Önnered – Redberglid = 27-33

Redbergslids 5-1 försvar passar perfekt in på Önnereds sega och tempolösa anfallspel, vilket kan bädda för kontringar samt snabba andra fas avslut och därmed mycket mål. Där av ser jag att Redbergslid bara vinner detta med ett par bollar. Jag skippar dock handikappslinan och ser ett väldigt gott spelvärde hos Unibet då man erbjuder ett fint mål-spel som jag nappar på direkt. Redbergslid att göra över 28,5 mål liras till en insats strax under max.