Idag tar Redbergslids IK emot Lugi i sin berömda hemmahall, Liseberghallen. Lugi som har haft en hel del uddamålsvinster, kommer från ett totalt bakslag när man förlorade mot konkurrenten Ystad, medan Redbergslid bröt sin svit mot Guif borta i förra matchen. Det sägs vila ett spöke för Lugi i Lisebergshallen då man konstant förlorat i just denna hall mot Redbergslid. Ska detta spöke fortsätta att vila, eller vinner man trots det? Jag har ett överodds som bara måste spelas!

  • Match: Redbergslids IK – Lugi HF
  • SpelRedbergslids IK vinst
  • Odds: 2,23 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Lugi som är oerhört storväxta och stabila har varit en svår nöt att knäcka för de flesta lagen i serien hittills. Senast åkte man dock på en storförlust mot Ystad med hela 31-19. Deras 6-0 försvar samt anfallsspel funkade verkligen inte och Ystad vann helt enkelt välförtjänt. I tidigare matcher har man ofta vunnit med uddamål, vilket visar på styrka och att man har några spelare som kan avgöra en match på egen hand. Sådana spelare är exempelvis Zoran Roganovic och Albin Tingsvall. Jag har dock inte varit förtjust i deras spel och för att kunna vinna krävs en helt ny nivå. I denna match tror jag därav på en annan matchbild, och för att man ska kunna ta med sig två pinnar ur Lisebergshallen krävs ett oerhört bra försvarsspel från speciellt de två jättarna, Wickman Modigh och Nemanja Milosevic. Funkar detta storväxta försvarsspel så blir man svåra att slå idag. Man har inga skador inför dagens match.

Redbergslid som haft en förlustfri svit, åkte på en förlust borta mot Guif senast. Man kan inte klandra dem då inget lag har slagit Guif på bortaplan än och det blev helt enkelt för svårt. Man ska ha i åtanke att Redbergslid vilade en hel del spelare p.g.a. skadeskäl samt att man var slitna då man hade två matcher på tre dagar. Idag kommer man helt fräscha och uppvilade, vilket jag är hundra procentig på kommer ge en positiv effekt. Linus Arnesson som haft skadeproblem tidigare är med idag, och det är ett stort plus!! Mario Lipovac som är lagets försvarsjätte, gör alltid bra matcher och jag räknar med att han ännu en gång stänger bakåt idag. Redbergslid har kapacitet att slå Lugi efter att ha sett båda lagen, och det gäller bara att komma upp i nivå. Man är kompletta inför dagens möte.

Ett Lugi som genom åren haft det oerhört svårt i Lisebergshallen tror jag idag får det svårt igen. Redbergslid har en riktigt hög högsta nivå, som jag tror man får visa idag. Sett till oddsen, kan jag inte förstå att Redbergslid spelas till ett odds över 2,20 och det tar jag direkt då jag tror att man vinner idag. Jag lirar rak etta till en insats strax över medel.