Denna onsdag bjuder på en hel del fina matcher där vi bland annat får se ett hett Göteborgsderby mellan de vita eleganterna Redbergslid och Sävehof. Redbergslid som för tillfället är inne i en stekhet form tar emot ett Sävehof som blandar och ger. Ett oerhört intressant möte där Sävehof ständigt har vunnit dessa kamper. Idag tror jag på ombytta roller där Redbergslid står som segrare. Häng med på min motivering!

  • Match: Redbergslids IK – IK Sävehof
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 19.16

Börjar vi med bortalaget som i detta möte blir Sävehof, så kan man konstatera att man hittills inte gjort någon imponerande säsong. Man blandar och ger, och då syftar jag främst på nivån på spelet då man ibland kan spela en riktigt fin handboll för att sedan i vissa stunder spela uselt. Ett tecken på detta är att man i sin förrförra match spelade riktigt bra mot Alingsås för att som sagt sedan vika ner sig och åka på ett bakslag mot ett lag som Drott senast. Man ligger för tillfället bakom Redbergslid i tabellen vilket är ett faktum, och ett rättvist sådant då man håller en alldeles för ojämn nivå. Idag krävs ett högre snäpp om man ska kunna ha någon chans mot ett så pass formstarkt lag som Redberglid. Enda övertaget man har enligt mig är inbördes möten där man konstant har en tendens att besegra Redbergslid.

Ser vi till de vita eleganterna som erhåller hemmaplan, så kan man fastställa och säga att man höjts sig rejält efter uppehållet. Linus Arnesson hävda att man haft goda förberedelser vilket har lett till framgång. Och man står i sex obesegrade match där man senast kryssade mot Skövde, efter att ha haft ledningen i princip hela matchen. På hemmaplan slog man senast Kristianstad och man spelade fullständigt briljant. Håller man den nivån idag, så slår man Sävehof alla dagar i veckan. Man har dock haft en tendens till att spela dåligt i derbyn vilket är ett minustecken. Jag tror att man helt enkelt är ett bättre lag än sin Göteborgskollega, och väljer att ta ställning!

Redbergslid ligger just nu i ett fint odds på 1,76 hos bettan och jag plockar direkt. Med tanke på uppvisad form och resultat på senaste tid, väljer jag att höja insatsen till strax över medel. Jobba jobba jobba!