Det vankas Göteborgsderby inom den svenska handbollen där vi får se de vita eleganterna, Redbergslid, ta emot Sävehof som kommer på besök i Lisebergshallen. Sävehof som startat säsongen på bästa möjliga vis med två raka segrar ställs mot ett Redbergslid som inte fått alla pusselbitar på rätt plats. Jag tror på en jämn tillställning, men vill dock ge fördelen till det laget som visat bäst form och vilja hittills. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – IK Sävehof
  • Spel: IK Sävehof rak vinst
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.16

Ser vi till Redbergslids trupp så har den blivit bredare än föregående säsong och man har fått in ett par spelare vilket är positivt. Man har dock mist två viktiga pjäser i framförallt Charlie Sjöstrand och Nikola Stojcevski, och yngre lovande talanger har fått kliva in. I första mötet mot Hammarby kunde man med matchen sista kast ta hem två goa poäng trots att man var illa ute ett flertal gånger under matchens gång. Senast fick man sig en riktig tryckare av Alingsås och förlorade med hela 30-18. Det känns som om man inte riktigt fått till spelet man vill ha och jag väljer att gå emot idag, tills man visat motsatsen.

På andra sidan står gästande Sävehof som kommer från två raka segrar och en vass start på säsongen. Nyförvärven passar in utmärkt i truppen och man kommer helt klart bli farliga i år. Senast kunde man enkelt avfärda Guif med 31-25 vilket är förvånansvärt bra. Får man till samma spel idag, trots att det är derby, tror jag man har god chans till triumf. Jag gillar inte att gå emot Redbergslid på hemmaplan men idag har jag en känsla på att det kommer bli för tufft. Spik!

Så vad blir mitt lir? Min analys är ganska självklar och i mina ögon är Sävehof det lag med bättre form samt att man fått sin spelidé att stämma fullt ut. Raka tvåan ger ynka 1,75 och det är det minsta spelbara oddset, under det är det inte värt att lira. Insatsen får ligga på medel!