Denna onsdag bjuder på två elitserie matcher där bägge spelas i väst. Ett av dessa möten står mellan de vita eleganterna, Redbergslid, och Skövde som åker på besök. Skövde som startat lite knackigt, ser ostabila ut efter tre spelade omgångar medan Redbergslid håller på att etablera en god form och kommer från seger. I mina ögon så är det spel mot ett mål och jag ser inte hur eleganterna ska kunna torska detta på hemmaplan. Jag hittar ett riktigt bra speltips, häng med!

  • Match: Redbergslids IK – IFK Skövde HK
  • Spel: Redbergslids IK över 26,5 mål
  • Odds: 1.93 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.16

Börjar vi med att kika på Skövdes sits så kan man konstatera att det gått sisådär. Man har jämfört med förra året förändrat sitt sätt att spela och istället för att pumpa framåt med offensiven så har man inledningsvis inte visat samma fart, fläkt eller vilja. Istället så har försvarsspelet blivit betydligt stabilare, men man vinner dock inga matcher med att bara ha ett bra försvarsspel. Senast var ett tydligt exempel på det när man torskade med hela 17-25 mot Guif och att endast lyckas näta 17 gånger är inte okej. Idag ställs man mot Redbergslid som år ut och år in varit riktigt bra på hemma mark. I mina ögon finns det inte på kartan att Skövde ska vinna, och det blir ett avslag!

Över till Redbergslid som är på väg uppåt i tabellen och truppen d.v.s. att formen är på väg att bli vassare och senast visade man det när man besegrade Ricoh borta med 24-25. Man har varit med i ett par riktiga rysarmatcher där varje anfall mot slutet varit betydelsefullt, och där av tror jag denna match kommer i ett perfekt tillfälle. Formen och lagets struktur ser bättre och bättre ut för varje match som går och när man idag möter Skövde, som man ska slå på hemmaplan alla dagar i veckan, så tror jag det kommer bli som pricken över i:et. Spik!

Så vad blir mitt lir? Då Redbergslid endast spelas till ett odds på ungefär 1,30 väljer jag en annan rimlig lina. Hemmalaget att göra över 26,5 mål är relevant och då man får ett odds runt två gånger, väljer jag att lasta in en insats på strax över medel!