Vi inleder vintern och december månad med en intressant match i Lisebergshallen där Redbergslids IK tar emot de blåvita männen från Skövde. Två helt olika lag, med olika styrkor och svagheter. Redbergslid är en utav lagen som släppt in minst mål i serien medan Skövde är det lag som släppt in mest mål, däremot är man betydligt bättre på anfallsfronten. Detta bäddar för en underhållande match, där jag ser ett spelvärt tips!

  • Match: Redbergslids IK – IFK Skövde HK
  • Spelstopp: 19.15

IFK Skövde som delvis har haft riktigt tunga perioder under säsongen, fick med sig två poäng senast när man besegrade ett gästande Hammarby. Innan denna match hade man hela fem raka förluster och denna ganska resoluta och markanta segern med 30-20 sitter fint i både ben och hjärta hos killarna. Trots denna seger kan man inte vara nöjda med sina resultat hittills och man kan konstatera att efter 15 spelade matcher så har man släppt in hela 428 mål, vilket motsvarar 28,5 insläppta mål per match. Däremot kan man se positiva tecken i anfallsspelet där man gjort 404 mål, vilket motsvarar 26,9 mål per match. Ska vi se till statistiken så har man helt klart haft en hel del målrika matcher, där framförallt försvarsspelet inte funkar som det ska.

På andra sidan planhalvan står ett hungrigt Redbergslid som åkte på derby förlust i sin senaste match och direkt efter matchen kunde alla som tittat på matchen konstatera att det var en urusel prestation från laget. Ett oerhört knepigt lag som i vissa stunder briljerar och har en grym högsta nivå, men i vissa stunder sjunker till botten och är dåliga. Statistikmässigt så ligger man bra till och har släppt in 336 mål på 14 matcher vilket är riktigt bra och motsvarar 24 insläppta mål per match. Anfallssidan har däremot varit ganska svag och man har gjort 342 mål, vilket motsvarar 24,42 mål per match. Så vad kan vi då dra för slutsats i detta möte?

Spelmässigt så är Redbergslid det bättre laget och man behöver bara komma igång. På hemmaplan kan man dock inte säga att man inte kommit igång då man blanda annat har slagit lag som Lugi, Alingsås och Guif här, vilket är riktigt grymt. Skövde som ständigt släpper in mycket mål lär få det tufft även här och ett överspel lockar rejält i denna match!

Speltips:
5/10 units: Redbergslids IK över 27,5 mål – 1,87 @ unibet
5/10 units: Över 52,5 mål i matchen – 1,95 @ bet365