Hela sex matcher spelas denna onsdag och elitserien börjar närma sig slutet. Fyra matcher kvar för lagen och vi får se en rad viktiga möten. I Göteborg tar de vita eleganterna Redbergslid emot klara serievinnarna Kristianstad. Kristianstad är redan klara, men man vill säkerligen hålla formen uppe inför slutspelet medan Redbergslid är med i slutspelskampen och är i behov av två poäng. Enligt mig är det klass skillnad och jag väljer att ta ställning. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -3,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med Redbergslid så har man återigen börjat visa upp den där ojämna formen där man kan vinna mot vem som helst och förlora mot i princip vem som helst. Efter en grym form i slutet av 2015 och in på 2016, har man nu åkt på förluster som svider och det krävs fullt ös i slutskedet, när slutspelsplatserna ska fastställas. Senast var jag besviken när man blev överkörda av Lugi på hemmaplan, och aldrig riktigt hade något att komma med. Idag ställs man mot ett ännu tuffare motstånd och jag har svårt att se att man vinner. Försvarsjätten Lipovac är fortfarande skadad och det är ett stort minus både fram och bak.

På andra sidan står redan klara seriesegrarna Kristianstad och många ställer sig frågan ifall man kommer ta ut den bästa truppen, och låta alla startspelare lira? Jo, det tror jag! Man är ute ur Champions League och har endast elitserien att fokusera på. Därmed vill man gå in i ett slutspel med en bra feeling, och också går för vinst i de resterande serie matcherna. Får man till mittblocket bakåt och enkla mål framåt så kan det rinna undan. Man är det starkare laget och jag tror man bara vinner!

Så vad blir mitt lir? Jag tror som sagt på Kristianstad och då Redbergslid även visat upp sämre takter på slutet, väljer jag att plocka en handikapps lina. Kristianstad -3,5 liras med en insats på strax över medel!