Idag vänder vi oss till Göteborg där vi får se två lag med toppform dravvas samman. Redbergslid med hela fyrar raka vinster tar emot ett Kristianstad som toppar tabellen med stor marginal. Veckans enligt mig mest intressanta match på förhand där jag förväntar mig en hel del mål. Att Redbergslid är så oerhört lite spelat och erhåller ett riktigt högt odds, nappar jag på direkt. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – IFK Kristianstad
  • Spel: Redbergslid rak vinst
  • Odds: 4,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med det gästande laget från Kristianstad så kan man konstatera att man hittills i år varit helt fantastiska. Man toppar tabellen med stor marginal och kan nästan redan nu räkna hem en serieseger. Man erhåller en god trupp, men största styrkan ligger i bredden där man i princip kan byta ut hela sin första sexa och ändå prestera lika bra. Senast slog man Lugi med hela 24-34, vilket är riktigt bra. Idag ställs man mot Redbergslid, och självklart ska man vara favoriter. Frågan är bara pallar man denna ständiga press, och kan man slå ett form toppat Redbergslid på bortaplan?

Ser vi till hemmalaget Redbergslids situation så kan man säga att man hittat rätt precis innan VM uppehållet. Man har för tillfället fyra raka vinster och spelar en briljant handboll. Innan dessa segrar har man varit knepiga och ojämna vilket har resulterat i en mittenplacering. Nu verkar man äntligen ha hittat rätt och spelar på en jämn nivå vilket man även kan se på de senaste resultaten. Senast slog man Ystad på bortaplan ganska enkelt efter att ha lett hela matchen. Slutresultatet skrevs till 20-26 och ett flertal spelare visade på formintryck. Linus Arnesson och Nikola Stojcevski på niometer tillsammans med mittsexan och försvarsjätten Mario Lipovac, är jag säker på kommer göra det jobbigt för Kristianstad. Att man ligger på ett skyhögt odds idag är intressant och jag funderar på att plocka!

Så vad blir mitt tips? Enligt mig är Kristianstad Elitseriens bästa lag om man ser till ett större perspektiv. Men, för tillfället erhåller Redbergslid toppform och man har i tidigare matcher kunnat visa sig vara kapabla att slå topplag i sin kluriga Lisebergshall. Exempel på detta är Guif och Lugi som man totalt utklassade, och jag tror på att man har en riktigt god chans även här. 4,75 hos Bettan är fantastiskt och jag plockar det med en insats som ligger på medel!