Nu är det slutligen dags för Elitseriens sista omgång som bjuder på matcher av samtliga lag förutom Hammarby som skulle möta H43, men gick i konkurs. Vi riktar oss in på en oerhört betydelsefull match i Göteborg där Redbergslid tar emot skåningarna Malmö som kommer på besök. En match som framförallt handlar om en slutspelsplats för Malmö, och vinst här skulle innebära direkt avancemang. Medan Redbergslid krigar för att nå en femte placering som även den, vid vinst, erhålls. Vem drar det längsta strået i en sådan här tajt match? Med tanke på form, kapacitet och vart matchen spelas så har jag en vinnare. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – HK Malmö
  • Spel: Redbergslids IK -1,5
  • Odds: 2.17 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med att kika på gästande Malmö så finns det inget annat än att säga att man gjort en riktigt bra vårsäsong och nu krigar för en slutspelsplats. Vid vinst mot Redbergslid så behåller man sin åttonde placering vilket skulle innebära att man åker med till slutspel. Ser vi till deras möjligheter och senaste prestationer så kan man säga att man endast kommer med en tveksam form. Senast kunde man besegra Önnered enkelt, vilket förövrigt inte är någon värdemätare. Innan det hade man dock rad matcher utan vinst mot tufft motstånd och jag är tveksam till ens form. Oavsett det så finns det ändå ingen talan om att det ska finas hunger i detta Malmö då man har allt att spela för. Idag möter man som sagt Redbergslid, som är ett av Elitserien tuffaste motstånd på bortaplan. En tuff uppgift väntar, och i mina ögon kanske lite för tuff.

Över till Redbergslid och lite ord om deras läge. Man ligger för tillfället på en femteplats före Ystad som hotar bakom. Vinst i dagens möte skulle innebära att man står kvar på den placeringen och kanske får möta ett lättare motstånd i slutspelet. På senaste tid har formen fortsatt varit bra och man kommer från ett oavgjort resultat mot Alingsås på bortaplan vilket är imponerande då man under stora delar av matchen ledde. Jag själv har stora förhoppningar på detta Redbergslid med tanke på att man har en så pass bra första sexa och högsta nivå. Fungerar man slår man i princip alla lag i serien, och på hemmaplan har man definitivt fungerat. Lag som Kristianstad, Alingsås, Guif och Lugi har slagits här och det med fina marginaler. Idag möter man Malmö och om man bara kommer upp i nivå så vinner man enkelt.

Sammanfattningsvis så tror jag starkt på Redbergslid. Spelbolagen verkar vara riktigt generösa med oddsen och -1,5 på Redbergslid ger hela 2,17. Fantastiskt! Jag plockar direkt med en insats på strax under medel. Lägger ut detta tips redan ikväll (30/3) då jag tror oddset kommer att sjunka!