Handbollen har gått helt ok på sistone och när Redbergslid spelade senast, satte jag fina pengar på raka tvåan till 3,60 vilket lönade sig. Denna måndag får man spela på hemmaplan där man tar emot gästande Drott från Halmstad. Drott som bara fortsätter att förlora, ska ge det en chans i Liserbergshallen som Redbergslid visat sig vara starka i. Ett lag med toppform mot ett med usel form? Det säger egentligen sitt men då spelvärdet är lågt , hittar jag ett annat roligt tips. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – HK Drott Halmstad
  • Spel: Över 26,5 mål 1:a halvlek
  • Odds: 1,98 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.16

Något som är lite roligt med just precis Drott är att man oftast brukar göra en riktigt bra första halvlek där man bjuder upp motståndarna till match och spelar en klok handboll. I andra halvlek lyckas man dock alltid sabba detta och slutligen förlorar man med tio bollar. Man väntar fortfarande på sin första seger och jag kan säga er att den kommer inte idag när man gästar ett av elitseriens bättre lag. Spelvärdet var ju dock lågt och i stället förlitar jag mig på mycket mål. 1:a halvlek som ni ser och då kan man tänka varför? Jo Drott brukar allt som oftast göra en riktigt bra första halvlek vilket bäddar för att man kan få in flertalet bollar framåt. Om offensiven funkar för Drott i 1:a så ser det riktigt ljust ut då man i princip alltid släpper in hur mycket som helst. Redbergslid brukar även vilja avgöra matcherna direkt i första halvlek, som senast mot Sävehof, och går man in med en sådan inställning så lär det bli att åka av. Mycket mål!

Redbergslid står på andra sidan och är just nu inne i en toppform. Man lirar oerhört bra och slår bland annat lag som Ystad, Lugi, Guif och Sävehof. Det är inget att leka med och senast utklassade man Sävehof när man lärde dem en läxa och vann med 22-28. Ett tag ledde man med hela tio bollar och att offensiven fungerar samtidigt som försvaret är fantastiskt, är det inget snack om. I första halvlek brukar man vilja gå på knock när man känner vittring och det fick vi se senast mot Sävehof då tillslut ledde med 11-16. Jag tror på samma scenario idag och hittar ett fint spel att lira!

Så mitt lir grundar sig på två aspekter. Ett, Redbergslid kommer att näta och kommer att försöka gå på knock, vilket kan öppna sig för mål bakåt. Två, för er som kollar handboll så vet man att Drott i stora delar av säsongen har lyckats göra grymma första halvlekar. Gör man det idag så är det riktigt fint för spelet. Insatsen får ligga på medel!