Drar vi oss till Göteborg denna onsdag får vi se ett hett derby i Lisebergshallen mellan Redbergslid och gästande Aranäs från Kungsbacka. Redbergslid har startat säsongen på ett helt okej sätt och tagit totalt sex poäng på sex matcher medan Aranäs haft det tufft, som det ofta brukar vara som nykomling, och endast tagit en ynka seger. Det är helt klart klass skillnad mellan lagen och att storebror Redbergslid ska ta hem detta är det inget snack om. Jag ser dock inget spelvärde i raka ettan och hittar ett fint målspel, häng med!

  • Match: Redbergslids IK – HK Aranäs
  • Spel: Redbergslids IK över 27,5 mål
  • Odds: 1,91 @ unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Aranäs som kommit till serien som nykomlingar har haft en jobbig början och placerar sig i nedre delen av tabellen. Utöver de resultat som man ser på pappret så har det faktiskt sett annorlunda ut i matcherna och man har verkligen gjort det svårt för större delen av lagen att knipa poäng. Senast åkte man på torsk mot Lugi med en ynka bolls marginal och man har satt en stämpel att det inte kommer vara enkelt att komma till Kungsbacka och bara vinna. Idag är det dock bortaplan där man haft det betydligt tuffare vilket man kan se då man förlorat med 31-21 samt 31-18 mot Malmö respektive Kristianstad. I längden har man inte det spelarmaterial för en serie som elitserien och att man ska kunna utmana Redbergslid idag finns inte på kartan. Tidigare har man inte kunnat stoppa eleganterna och jag tror inte man gör det idag heller.

Hemma värden för dagen är Redbergslid som alltid visat sig vara svårslagna i Lisebergshallen, där man oftast lyckas komma upp i nivå. Senast startade man grymt mot Guif och hade ledningen till slutet av första halvlek då man började tappa sakta men säkert. Slutresultatet skrevs till 26-20 och de offensiva kvalitéerna man har kom inte riktigt fram. Idag möter man Aranäs som är ett mycket sämre handbollslag och i mina ögon ska man vinna med ett par bollar. Revansch lyser i ögonen och då det är derby lär man trycka gasen i botten från start. Spik!

Så vad blir mitt lir?Redbergslid besitter ett odds på 1,20 väljer jag att köra på en mållina som ser intressant ut. Redbergslid över 27,5 mål erbjuder ett mycket bättre odds, och jag höjer insatsen till strax under max!