Ikväll får vi se ett intressant möte i Göteborg då de vita eleganterna tar emot nykomlingarna Karlskrona som åker på besök. Redbergslid som har en stigande formkurva, kommer från en fin seger och fullt självförtroende medan Karlskrona går tungt och har endast tagit två segrar av elva möjliga. I vanliga fall bör Redbergslid plocka hem detta, speciellt med tanke på hur bra man brukar prestera i Lisebergshallen. Jag anser dock att spelvärdet är för lågt och hittar i stället ett annat fint spel som har ett högre spelvärde. Se min motivering!

  • Match: Redbergslids IK – HIF Karlskrona 
  • Spel: HIF Karlskrona under 23,5 mål
  • Odds: 1,83 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:45

Börjar vi med att kika på Karlskrona så kännetecknas man av att man älskar ett uppställt spel där man köttar ner motståndarna sakta men säkert. Mot bättre lag är det svårt att få igenom en sådan taktik medan man mot lite enklare motstånd lyckas. Näst senast slog man Aranäs för andra gången denna säsong vilket är ett tydligt tecken på det jag nyss resonerade kring. Senast mötte man övermakten Kristianstad och slutresultatet skrevs till 26-29. Idag möter man ännu ett tufft gäng i form av Redbergslid, och nackdelen med detta motstånd är att dem älskar att försvara sig mot uppställt och trögt spel som just precis Karlskrona erhåller. Kolla nedan för att förstå vad jag menar!

Hemma värden Redbergslid kommer till detta möte med gott självförtroende och med förväntan att ta sin andra raka seger. Man tog en tung skalp mot Lugi senast efter att ha spelat ett fullständigt fenomenalt försvarsspel. Slutresultatet skrevs till 19-24 och att släppa in så pass lite mål mot ett sådant lag är ett formintryck! Grejen med Redbergslid är att man har det oerhört svårt mot motstånd som exempelvis Alingsås och Guif, som älskar att kontra och köra på i andra fas. Å andra sidan har man det oerhört mycket enklare mot motstånd som exempelvis Lugi eller Karlskrona som bara kör på i ett uppställt spel och kombinerar. Där av tror jag man kommer prestera bakåt och enda frågan är hur många man gör framåt. Jag tror det spikas igen och hittar mitt spel utifrån det!

Så vad blir mitt lir? Lite mål för motståndarlaget låter vettigt i min skalle och jag lirar Karlskrona under 23,5 mål till en insats på medel. Jobba jobba!