I Göteborg spelas den kanske viktigaste matchen denna säsongen för både Redbergslid och Hammarby då en slutspelsplats står på spel. Vinner Redbergslid så är man klara för slutspel medan Hammarby missar, och blir det tvärtom så lever hoppet till den sista omgången. Jag vågar inte skilja lagen åt då det inte sett särskilt bra ut för något av lagen och lirar istället ett överspel som ser betydligt intressantare ut. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – Hammarby IF HF
  • Spel: Över 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1,90 bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med Hammarby så har det inte riktigt gått som man tänkt och förlustsviten på fyra raka matcher var kostsam. Senast bröt man dock den genom att slå Karlskrona på hemmaplan, som förövrigt inte är någon bra motstånd. Idag ställs man mot en slutspelskollega och man är tvungna till att vinna för att ha någon chans till att gå vidare. Det är naturligtvis ingen lätt uppgift med tanke på hur man spelat på sistone med en Puyol ur form och ett lag som slarvar. Något som däremot detta resulterat i är mål! De senaste sex matcherna man spelat har gått över dagens medellina som ligger på över 51,5 mål och allt talar för att det kommer rasa in mål idag igen!

Senaste sex matcherna:
Hammarby – Karlskrona = 32-20 (52 mål)
Lugi – Hammarby = 32-28 (60 mål)
Hammarby – Guif = 30-34 (64 mål)
Skövde – Hammarby = 31-27 (58 mål)
Ystad – Hammarby = 33-20 (53 mål)
Hammarby – Drott = 30-26 (56 mål)

Redbergslid har även dem underpresterat på sistone och är nu uppe i tre raka förluster. Förlusterna har i och för sig kommer mot Lugi, Kristianstad och Alingsås vilket inte är något att skämmas över. Något som däremot är dåligt är hur man presterat och det är framförallt försvarsspelet som sett dåligt ut. Mot både Kristianstad och Alingsås släppte man 30 bollar och fortsätter man att slarva bakåt så lär dagens motståndare, Hammarby, straffa i form av sina snabba avkast och andra fas spel. Det luktar i alla fall målrikt och då linan är låg väljer jag att plocka utan tvekan!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Bägge lagen verkar inte ha koll på defensiven och då en lina på över 51,5 mål erbjuder ett odds på hela 1,90 måste jag bara spela. Insatsen får ligga på strax över medel!