Det är dags för nya slutspelsmatcher vi får dra oss västerut till Göteborg för att se Redbergslid ta emot Eskilstuna Guif. Första mötet slutade inte i någon skräll och som väntat så vann Guif på hemmaplan.  Idag är det ombyta roller där Redbergslid erhåller hemmaplan och därmed också är favoriter. Under säsongen har Guif gästat Lisebergshallen två gånger och bägge gångerna har de vita eleganterna kunnat triumfera komfortabelt. Idag tror jag på samma scenario och hemmavinst. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Redbergslids IK -1,5
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med gästande Guif och ser till deras senaste prestation så kunde man tydligt se att det var ett rent ut sagt skakigt Guif. Man kom inte riktigt upp i nivå vilket man också haft en tendens till att inte göra mot just precis Redbergslid. Redbergslid som spelar en form av 3-2-1 försvarsspel vilket även det inte passar Guifs farfyllda anfallsspel. Man kunde ändå segra med en hel del hjälp av Redbergslid som missade ihjäl sig, men också tack vare ett fantastiskt bra målvaktsspel. Tidigare har man varit nere i Göteborg två gånger och också förlorat två gånger med 28-25 samt 31-25. För att man ska kunna ha någon chans här så krävs full prestation samt att man får in en del lätta mål, där jag främst tänker på kontringar som man är experter på.

Redbergslid, även kallade de vita eleganterna, kommer till detta möte med fullt hopp om att segra. Man har visat sig vara riktigt starka på hemmaplan i år där man slagit samtliga topp-fyra lagen, där bland som jag tidigare nämnde Guif två gånger om. Senast torskade man som sagt, men jag måste ändå påpeka att man fick till sitt spel och visade att man ror på detta Guif. I veckan har man nog tränat avslutsträning och jag förväntar mig endast seger. Jag låter statistiken tala för sig!

Så vad blir mitt tips? Enligt mig har Redbergslid riktigt bra chans till triumf med tanke på att man tidigare under säsongen haft det lätt mot Guif i just precis Lisebergshallen. Två av två ska bli tre av tre och jag väljer att lira en slant på Redbergslid. Redbergslid -1,5 spelas till en insats på strax över medel!