En solig torsdag i Göteborg och vi bjuds även på lite handboll då de vita eleganterna, Redbergslid, tar emot Eskilstuna Guif i Lisebergshallen. Redbergslid som fick sin fina trend bruten senast söker revansch mot ett Guif som har fyra raka matcher utan vinst. En intressant och underhållande match väntar oss där jag tror hemmalaget drar det längsta strået. Man har imponerat på hemmaplan och jag tror man fortsätter göra det. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.16

Börjar vi med bortalaget som kommer ända från Eskilstuna så kan man här med fastställa att fyra raka matcher utan vinst är ett faktum. Laget har haft problem säsongen igenom med skador och skavanker, och det tuffa matchschemat med Europa matcher har inte hjälpt något direkt. Fokuserar vi istället på deras insatser i Elitserien så har man två raka förluster mot Alingsås respektive Malmö. Idag ställs man mot Redbergslid som man även mött en gång tidigare i år på bortplan vilket resulterade i förlust, så motståndet är helt klart tufft. Med tanke på att försvarsjätten Blank är borta, gör det ännu tuffare och jag väljer därmed att såga laget!

Ser vi till Redbergslids situation så ser det riktigt ljust ut. Innan förra matchen hade man sju raka matcher utan förlust vilket är imponerande. Senast kunde denna trend se sig bruten då man gästade Lugi och fick se sig besegrade med 21-27. Idag söker man revansch mot Guif, som man tidigare i år slagit på hemma mark, och att hunger och spellust finns tvivlar jag inte om. På hemmaplan har man varit bland de bästa i serien då man endast har två förluster (räknar bort Ystad då det var neutral plan) och hela nio vinster. Man spelar ett offensivt försvarsspel som jag tror kommer passa perfekt mot Guif och en vinst ska bärgas hem! Man kommer kompletta till dagens möte.

Så vart går mitt tips? Som så ofta när Redbergslid spelar så lägger jag in en slant, och gör det även idag. Man har en fin uppgift framför sig och med tanke på att man spelat så lysande bra på hemmaplan förstärks mina tankar. Insatsen ligger på medel!