I eftermiddag får vi dra oss till Göteborg där två riktigt starka hemmalag möts ännu en gång, nämligen Redbergslid och Eskilstuna Guif. Guif som har tagit två raka vinster på hemmaplan möter ett hemma-formstarkt Redbergslid som samtliga gånger vunnit mot Guif just i sin legendariska Lisebergshall. Jag vågar dock inte lita på någon idag och skippar därmed 1-X-2 markörerna och förlitar mig på mållinorna som ser fina ut. Det har varit tempofattigt och målsnålt, men idag har jag en känsla på att det smäller till. Målkavalkad, häng med!

  • Match: Redbergslids IK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Över 49,5 mål i matchen
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:15

Ser vi till hemmalaget Redbergslid så har man helt klart en av Elitseriens bästa högsta nivåer, men samtidigt också en riktigt dålig lägsta nivå. Senast torskade man endast med 26-25 efter att ha haft en sådan usel dag som man ibland kan ha. Massvis med tekniska misstag och bortkastade bollar fick avgöra. Idag ställs man återigen mot Guif fast på hemmaplan som man under säsongen slagit fyra raka gånger just precis i sin Lisebergshall. Allt talar för att det ska bli 3-2 till Guif i möten då det är två formstarka lag, men eftersom man pendlat så mycket mellan prestationerna så väljer jag tro på mycket mål. Fortsätter lagen, eller åtminstone Redbergslid, att slarva så lär det flyga spelare i kontringar vilket är en betydande faktor till mycket mål!

Om något lag i Elitserien har det fullt upp så är det Guif. Man har under detta slutspel inte bara massa matcher mot Redbergslid, utan även Europacup matcher där man för tillfället ståt mot Hamburg. Oerhört starkt av truppen att kunna prestera trots så pass slitna kroppar som det ändå blir efter tajta matcher. Idag åker man iväg till en mardrömshall där man förlorat gång på gång. Jag vill ändå höja Guifs senaste prestation då man, som även tränaren sa, gjorde sin bästa match under dessa möten och tog en stabil seger. Fortsätter man att straffa Redbergslids tekniska fel och slarv genom kontringar och enkla mål så kommer man att ta sin första seger i Lisebergshallen och bli semifinalsklara. På det så kommer det även bli en hel del mål, och det gillas!

Så vad blir mitt tips? Då det finns så många olika överspelslinor, väljer jag att än dock ta den mest rimliga. Över 49,5 mål ligger i ett odds på 1,95 vilket är fint. Insatsen får ligga på medel!