På fredag vankas det Göteborgsderby mellan två riktiga bra klubbar då de vita eleganter, Redbergslid, tar emot gästande AlingsåsRedbergslid som började säsongen dåligt jämfört med vad man egentligen kan prestera, har höjt sig på sistone medan Alingsås gått riktigt jäkla bra och endast åkt på en förlust. Dessa lag har mötts en gång tidigare i år och då slutade det i storvinst för Alingsås. De vita eleganterna har innerst inne mycket mer att ge vilket vi fick se förra året då man i princip slog alla lag på hemmaplan. Men man har dock inte fått ut allting ännu och jag vågar inte tro att man ska slå ett formtoppat Alingsås för dagen. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK -1,5
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med Redbergslid så vill jag förtydliga mitt ordspråk lite. Förra året slog man lag som Alingsås, Kristianstad, Lugi och Guif på hemmaplan utan problem och det var som sagt en mardröm att träda in i Lisebergshallen. I år har man inte nått upp till denna nivå och trots att man tagit ett par vinster på hemmaplan så har det inte sett lysande bra ut. Man har fått kriga för varje poäng och då man idag ställs mot ett formtoppat Alingsås tror jag man får det tufft. Senast fick man med sig ett kryss borta mot Hammarby vilket är bra och jag vill se flera sådana prestationshöjningar innan jag vågar satsa.

Över till Alingsås som verkligen går in för det i år och tron på att ta tillbaka SM-titeln finns där. Fram tills det senaste mötet mot Kristianstad, krossade man allt motstånd som fanns i ens väg, och förlusten där tror jag inte betyder för mycket. Man är bra på att snabbt komma upp på vinnarspåret igen och för dagen ställs man mot ett Redbergslid som man bland annat slagit tidigare i år. Den matchen präglades av många tekniska fel vilket Alingsås enkelt kunde straffa med sina vassa kontringar, och jag tror på repris. Får man till sitt aggressiva försvarsspel tillsammans med de enkla målen i andra fas anfallen kan det gå vägen!

Så vad blir mitt lir? Odds fördelningen ser klart rimlig ut och spelvärdet i tvåan finns där. Jag väljer att ta mig till en handikappslina som höjer oddset rejält, där Alingsås måste vinna med mer än en boll. Alingsås -1,5 liras alltså till en insats på medel!