Lunchmatch i segundan idag där serieledande Recreativo tar sig an Mallorca. Hemmalaget har en otroligt fin målform för dagen och en avstängning hos Mallorca gör att jag tror den formen håller i sig. Ett fint spel till ett trevligt odds!

  • Match: Recreativo – Mallorca
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Recreativo de Huelva toppar fortfarande serien och man gör det med fem poäng ner till andraplacerade Murcia. Man har sett otroligt stabila ut i säsongsinledningen och har bara en förlust på kontot som kom på bortagräs mot Alcorcon (0-3). Annars har man tagit poäng i samtliga matcher och man gör dessutom en hel del mål. Inte mindre än 21 fullträffar har det blivit på 10 matcher och man har gått över den här linan i åtta av dessa matcher. Extra lyckosam har yttern Arana varit och han har en fin målform där han nätat i tre raka matcher nu. Men jag tycker även man ska nämna anfallaren Linares (bilden) som håller en ganska hög nivå i segundan enligt mig. Han spelade med Elche förra säsongen men fick inget förtroende att följa med laget upp i seriesystemet. Recreativo spelar en väldigt offensiv fotboll i de matcher jag sett och man kommer även från ett riktigt målkalas på hemmagräset då man spelade 3-3 mot Lugo i senaste omgången.

Hemmalaget saknar mittback Zamora som är avstängd här och har fortfarande mittfältare Valle på skadelistan. Tillbaka från skada är dock vänsterback Vega som förväntas gå rakt in i startelvan.

recreativolinsares2

Mallorca är som bekant nykomlingar i segundan då man hade en tuff tid i la liga förra säsongen. Stora delar av laget har bytts ut men det finns en del spelare kvar så som Nunes, Nsue, Bigas och Victor. Inledningen på den här säsongen tror jag att man är relativt nöjda med då man placerar sig på en åttondeplats i nuläget. Formen är riktigt god och på de fem senaste matcherna så har man fyra vinster, vinster där man dessutom släppt in noll mål. Men man får inte stirra sig blind på siffrorna utan istället kolla på vad man mött för motstånd. Mirandes, Barcelona B, Tenerife och Real Madrid B är inga topplag i den här serien och även fast det är snygga siffror så drar jag inte för stora växlar på detta. Dessutom saknar man sin lagkapten och mittback Nunes idag som är avstängd, ett stort avbräck enligt mig då Nunes är väldigt stabil.

Förutom Nunes så saknas även mittfältaren Inigo Perez och försvararen Agus.


Mallorca har som sagt mött en hel del billigt motstånd på slutet och jag tycker man kan ta väldigt lätt på dessa siffror man visar upp. När man stött på bättre motstånd i form av bland annat Gijon (0-3), Murcia (2-4) och Zaragoza (2-4) så har man visat att försvarsspelet inte är det allra bästa. Nu får man bekänna färg återigen och jag tror vi får se två hemmamål här. Insatsen blir strax över medel till fina 2,25 hos expekt.

Testar även 1/10 units på Recreativo över 2,5 mål – finns till 5,25 hos expekt.

/e@sy