En del matcher i den spanska andraligan idag och jag tycker mig funnit ett bra spel i Recreativo – Jaen. Hemmalaget har ett av de bästa anfallen i ligan, men samtidigt så har man inte imponerat defensivt på slutet. Luktar målglatt!

  • Match: Recreativo – Jaen
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Recreativo de Huelva hade en drömstart på segundan och toppade länge serien i en ganska överlägsen stil. Men verkligheten har kommit ikapp laget nu och kanske slappnade man av en smula och trodde att poängen skulle trilla in av sig själv. Nu ska det dock sägas att man haft en del skadebekymmer i truppen och det är väl kanske en del av förklaringen på den dåliga formen på slutet. En vinst och ett oavgjort resultat har det blivit på de fem senaste matcherna och man kan säga att försvarsspelet inte varit det bästa under dessa matcher då man släppt in hela 11 mål. Det är faktiskt bara tre lag i hela ligan som släppt in fler mål än Recreativo, och när man då fortfarande ligger etta så skvallrar det lite om offensiven man besitter. Man stormar alltid framåt på hemmagräset och när man idag har sin skyttekung, Arana, tillbaka från skada så spetsar man givetvis till offensiven ytterligare. Men samtidigt så kommer man även blotta sig bakåt och Jaen har en väldigt kapabel herre i anfallet som kan ställa till det.

I hemmalaget stryker vi idag mittfältare Jonathan Valle och försvararen David Córcoles.

jaenjona1

Real Jaen är nykomlingar i segundan och jag tycker faktiskt man gjort en klart godkänd inledning då man parkerar på en 15:e plats. Det är otroligt tajt i den här serien ska sägas och laget har bara sex poäng upp till Lugo på en tredjeplats. Men formen är inte den bästa hos laget från Andalusien och man kommer in här med två raka förluster på kontot, först mot Tenerife (1-2) och nu senast mot Real Madrid B (0-1). Kan kännas svagt om vi ser till tabellplaceringen på dessa lag, men faktum är att Tenerife är ett av ligans formstarkaste lag och Real Madrid B har fått en nytändning efter tränarbytet. Jag såg på delar av matchen mot Real Madrid och trots att man blev nollade i matchen så skapade man chanser som borde resulterat i mål. En spelare som hemmalaget lär hålla koll på är anfallaren Jona (bilden), som redan stänkt in 9 mål på 13 matcher. Han är helt klart en intressant spelare på lån från Granada, och min gissning är att han inte bli kvar i segundan särskilt länge.

Bortalaget får klara sig utan Ritchie Kitoko och Mario Martos i dagens match.


Jag förväntar mig att hemmalaget kommer ut hårt i den här matchen, som man oftast brukar göra på hemmagräset. Det öppnar förhoppningsvis upp matchen rejält och jag tycker inte man ska underskatta Jaen här som har väldigt bra kontringsspelare med Jona i spetsen. Över 2,5 mål i matchen blir därför mitt spel och det blir med en medelinsats!

/e@sy