Det finns inte särskilt bra spel i la liga denna lördag, så jag vänder istället blickarna mot andraligan och mötet mellan Recreativo – Zaragoza. Två lag som har helt olika formkurvor och jag tycker vi får bra betalt för det formstarka laget här. Häng på!

  • Match: Recreativo – Zaragoza
  • Spel: Recreativo
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Recreativo Huelva hade en smakstart på den här säsongen och sprang ifrån de övriga lagen inledningsvis. Men verkligheten kom ikapp laget och i takt med skadebekymmer i truppen så kom även ett koppel av förluster. Men nu har man rest sig igen och för dagen har man kalasform med fyra raka ligasegrar, något som tagit laget upp på en tredjeplats i tabellen. Nu har man stött på ganska enkelt motstånd på slutet, men Zaragoza är inte särskilt bra för dagen heller. Det är en hård kamp om de två direktplatserna till högstaligan och en trepoängare är därför väldigt välkommen, något annat tror jag inte hemmalaget är nöjda med heller. Hemma på Colombino har man varit starka på slutet och på de tre senaste hemmamatcherna så har man faktiskt bara släppt in ett mål. Jag tycker även anfallsspelet i Recreativo håller bra kvalité med herrar Joselu och Linares som förväntas starta idag. Joselu var väldigt lovande i Villarreal för ett par säsonger sedan och jag tror han kommer spela i högstaligan inom ett par år.

Hemmalaget får idag klara sig utan Cifu, Ezequiel, Arana och Nong som går skadade. Arana är helt klart ett avbräck men jag tycker ändå att man har bra ersättare i anfallet.

reacreativojoselu

Zaragoza åkte ur la liga förra säsongen och har haft en del svårigheter denna säsong, både på och utanför planen. Ekonomiska svårigheter innebar att man tvingades göra sig av med en del spelare, där bland annat veteranen Movilla fick lämna. Detta har skapat stor uppståndelse i Spanien då han fick reda på detta via klubbens hemsida, innan någon i ledningen pratat med honom. Även Javier Paredes fick samma behandling som Movilla och detta är två spelare som gjort otroligt mycket för klubben i sina karriärer. Men även på planen har Zaragoza haft svårigheter och även fast man är med i racet om en playoffplats så är formen inge vidare. En poäng har man skrapat ihop på de fyra senaste matcherna där man endast lyckas göra ett mål framåt. Det är heller inget blodigare motstånd man ställts mot så jag tycker det är svagt av laget. Truppen är tunn och det känns väldigt tveksamt till om klubben tar sig till något playoff denna säsong.

Lite offensiva avbräck hos gästerna som saknar båda Barkero och Henríquez i dagens match. Barkero är en klasspelare som kommer behövs om Zaragoza ska vinna matcher igen.


Jag tycker oddssättningen är lite konstig här då Recreativo har kalasform samtidigt som Zaragoza brottas med både det ena och det andra. Över två gånger pengarna är väldigt bra för den raka ettan och den får sig en medelinsats!

/e@sy