Nuevo Colombino står som värd för mötet mellan jumbon Recreativo Huelva och nykomlingen Leganes under onsdagskvällen. Recreativo är hårt pressade i botten av tabellen och behöver en seger för att kunna tro på fortsatt spel i segundan. Nykomlingen Leganes behöver också en seger, men detta för att nå playoff. Målrikt?

  • Match: Recreativo – Leganes
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Recreativo Huelva är spaniens äldsta fotbollsklubb och har fem säsonger i högstaligan på sitt CV, senast säsongen 08/09. Men efter detta har det inte varit många glädjeämnen i klubben, även fast man gjorde en hyfsad fjolårssäsong. Den här säsongen har dock varit allt annat än hyfsad då laget placerar sig som jumbo med hela åtta poäng upp till Osasuna på säker mark, dock med en match mindre spelad. Förutom att det inte funkat på planen så brottas även klubben med stora ekonomiska bekymmer. Men det är fyra omgångar kvar och än finns hoppet om nytt kontrakt i segundan, men då är det endast seger som gäller ikväll. Men formen är mer än tveksam då laget kommer in här med fem raka förluster i bagaget, där samtliga matcher klivit över 2 mål faktiskt. Det har varit en del tuffa motståndare på dessa matcher, men försvarsspelet är inte alls bra hos Recreativo. Hemmalaget har släppt in mål i 11 raka matcher. Hur ska hemmaförsvaret klara sig idag när man måste kliva på för tre poäng?

Hemmalaget får idag klara sig utan Braulio (forward), Álvaro Antón (mittfält), Ángel Montoro (mittfält) samt Fernando Vega (back).

Recreativo_200x200leganes_180x180

Leganes har tagit sig tillbaka till segundan efter 10 raka säsonger i den spanska tredjeligan, och laget har gjort det riktigt bra så här långt. Jag tror inte man hade några större förhoppningar på en playoff-plats, men nu är det inom räckhåll. Laget har redan säkrat nytt kontrakt och har nu sex poäng upp till Zaragoza på en sjätteplats med 12 poäng kvar att spela om. Leganes möter även bottenlagen Osasuna och Barcelona B i de kommande omgångarna, för att sedan avsluta mot Zaragoza, så det kan bli riktigt spännande. Men det är bara tre poäng som gäller idag för att playoff-drömmen ska leva vidare och laget har absolut ingenting att förlora. Inget större bortaspel under säsongen men nu möter man ett Recreativo som har allt annat än bra form.

Hos gästerna stryker vi Marc Bertran (back) och Rubén Peña (mittfält). Inte heller mittfältarna Eizmendi och Diamanka får plats i matchtruppen.


Återigen har vi en match där båda lagen måste gå för tre poäng, vilket borde öppna upp spelet. Recreativo spelar för sin överlevnad i segundan men har inte ett försvarsspel som håller någon större klass. Jag testar en medelinsats på över 2 mål och plockar tillbaka pengarna på exakt två mål i matchen.

/e@sy