Tycker mig hittat två bra spel i den spanska segundan idag där Recreativo – Albacete är först ut på Nuevo Colombino. Gästerna fick äntligen vinna i senaste omgången och ska inte räknas bort mot ett hemmalag som har en del tunga avbräck. Jag tror Albacete gör mål här och jag tror man gör det innan en viss matchminut.

  • Match: Recreativo – Albacete
  • Spel: Albacete mål före minut 75:00
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Recreativo de Huelva blev av med en del tunga spelare inför säsongen och med tanke på detta så tror jag man är relativt nöjda med öppningen så här långt. Laget parkerar på en 9:e plats i dagsläget och har helt klart häng på en playoff-plats. Men formen är inte den bästa då laget kommer in här utan någon seger i de fyra senaste försöken. Nu har man mött ett par tuffa motståndare i Sporting Gijon (1-1) och Betis (2-3), men varken Numancia (0-3) eller Ponferradina (3-3) tycker jag är några av de tyngre lagen i ligan. Man har alltså släppt in mål i fyra raka matcher och sammanlagt är det tio bollar som man fått hämta ur nätet på dessa matcher. Kikar vi till skadeläget hos hemmalaget så saknar man en trio mycket viktiga spelare i den här matchen, samtliga mittfältare. Delgado (10/0), Cabrera (11/0) samt Montoro (10/3) kommer inte till spel idag, vilket är startspelare alla dagar i veckan. Det är självklart att det kommer återspegla sig på planen och jag är inte alls säker på att hemmalaget får med sig några tre poäng här. Jag tror även att Recreativo kommer gå hårt framåt i den här matchen, då man spelar på hemmaplan mot jumbon i ligan. Men jag har sett Albacete den här säsongen och det är inte ett lag som ska underskattas trots att man fått taskig utdelning hittills.

recreativo_180x180albacete_180x180

Albacete är nykomlingar i segundan och har gått knackigt så här långt med endast åtta inspelade poäng. Det innebär att man placerar sig som jumbo i nuläget men jag tror faktiskt att man kommer klättra uppåt. Jag har sett en del matcher med laget och man spelar en positiv fotboll där bollen för det mesta rullas efter backen. Kikar vi på alla förluster man har, förutom mot Sabadell (1-6), så har det nästan bara varit uddamålsförluster. Man plockade även ner självaste Real Betis på Benito Villamarin, i en match som man vann med 1-0. Betis har endast en förlust på hemmaplan så här långt och Albacete vann mycket rättvist ska sägas. Kikar vi till målproduktionen så snittar laget nästan exakt ett mål per match och man befinner sig i en fin målform för tillfället. Sju mål på de fyra senaste matcherna har det blivit där man bland annat nätat på både Las Palmas (1-2) och Valladolid (3-4). Nu har dessa sju mål endast inneburit tre poäng på slutet, men jag blir inte alls överraskad om man glider hem med poäng härifrån. Firma Cruz/Diaz är två kapabla anfallare och ges dessa herrar fina kontringsmöjligheter så kan det smälla. Vi ska även nämna att Albacete slog ut just Recreativo ur den spanska cupen för dryga månaden sedan, en match som man vann med 2-1. Hos gästerna stryker vi mittfältaren Edu Ramos (11/0), Keko (3/0) och målvakt Dorronsoro (2/0).


Jag tycker som sagt att Albacete spelar en bra fotboll och det kan innebära poäng mot ett vingklippt Recreativo idag. Men laget har inte visat upp något större försvarsspel på slutet och därför hoppar jag x2 och den raka tvåan till förmån för att man nätar inom matchminut 75:00. Insatsen blir strax under medel.

/e@sy