Daniel Larssons Granada har tagit sig till den lilla staden Lepe i södra Spanien, där man i kväll ska träningsspela mot Recreativo Huelva på Estadio San Roque. Recreativo har förlorat det mesta av kvalité i truppen inför den här säsongen och borde få det tufft mot ett lag från la liga.

  • Match: Recreativo – Granada
  • Spel: Granada
  • Odds: 2,40 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Recreativo de Huelva gick otroligt starkt i segundan förra säsongen och såg länge ut att ta klivet upp i högstaligan. Men man föll ihop som ett korthus och efter en bedrövlig andra halva på säsongen så tog man sig inte ens till ett playoff. Inför den här säsongen har man hittills spelat två träningsmatcher, där det blivit förlust mot både Barcelona (0-1) samt Sunderland (0-1). Jag såg matchen mot Barcelona och även fast det var små vinstsiffror så dominerade Barcelona stort, och då ska det sägas att katalanerna ställde upp med ett renodlat b-lag. Jag har inte sett några rapporter från matchen mot Sunderland, men det är inte helt oväntat att man gjort noll mål framåt på dessa matcher. Man förlorade både Manuel Arana (Mallorca) och Miguel Linares (Oviedo) efter förra säsongen, och dessa herrar stod verkligen för allting framåt hos Recreativo. Man har inte alls fyllt på med några större klasspelare och jag tror därför att Recreativo kan gå en tung säsong till mötes. Pedro Rios har hämtats från Levante och sedan har man plockat Antonio Nunez från Deportivo. Dessa herrar börjar bli lite till åren och har definitivt sett sina bästa dagar på fotbollsplanen.

granada_200x200

Granada stod för en blek insats förra säsongen och man var faktiskt snubblande nära att åka ur la liga. Med tanke på den trupp man hade till sitt förfogande så borde man inte ens varit i botten och harvat. Men som jag nämnt förut så saknades det karaktärsspelare i laget och man gav upp väldigt enkelt vid minsta motgång. Men det är något som jag tror kommer förändras den här säsongen, när man nu värvat in tränare Caparros, som kommer från en kanonsäsong med Levante. Han har en väldigt stor erfarenhet från den spanska fotbollen och han vet hur man får alla att jobba åt samma håll i ett lag. Jag tycker att truppen ser intressant ut och det enda stora tappet är väl egentligen Yacine Brahimi, som försvann till Porto. Han var helt fantastisk förra säsongen och snurrade upp de flesta på läktaren, men samtidigt så var det defensiva jobbet under all kritik. Daniel Larsson har som sagt anlänt från Valladolid och det tror jag är en spelartyp som Caparros kommer gilla. Han tog ett mycket stort defensivt ansvar förra säsongen och slet verkligen på de gånger han fick speltid. Med en spansk säsong innanför västen så tror jag att han kan ta ytterligare ett steg denna säsong. Men tyvärr blir det inget svenskt deltagande i afton då Larsson inte finns med i den trupp som är uttagen.

Oier, Nyom, Roberto, Fran Rico, Mainz, Babin, Javi Márquez, El Arabi, Nico, Iturra, Sissoko, Juan Carlos, Foulquier, Murillo, Machis, Fatau, Rochina, Héctor Yuste och Ortuño.

Truppen ser bra ut i mina ögon och det är dags att börja växla upp lite nu, då det endast är 20 dagar kvar tills ligan drar igång. En liten insats åker in på den raka tvåan här!

/e@sy