Efter att strejken i La Liga äntligen är avslutad så kan nu seriespelet inledas. Storlaget Real Madrid börjar med en bortamatch mot Zaragoza. Fortsätter man i den utslagna väg som sattes under försäsongen med en rad utmärkta resultat, eller blir det uppförsbacke direkt?

Match: Real Zaragoza – Real Madrid
Tips: 2:a (-1,5)
Odds: 1,86 @ Pinnacle
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2011-08-28 20:00

Analys:

Premiärmatch i La Liga, och Zaragoza får inleda hemma mot, i princip, svårast möjliga motstånd. Startelvan är, enligt rapporter, en bit ifrån ordinarie. Förstamålvakten är ej uttagen i truppen, vilket tros vara någon sorts markering från tränaren. Mateos får heller inte delta i matchen då han har en klausul i sitt lån att han ej får möta sitt ”riktiga” lag, Real Madrid. En annan spelare som missar matchen är Juan Carlos, då alla papper inte är i sin ordning. Ytterligare avbräck: Braulio som är avstängd.

Laget ska ha, enligt rapporter, tränat med en fembackslinje, men eftersom Mateos är en viktig del av den uppställningen och saknas, så är det tveksamt om de spelar med den direkt, även om det kanske skulle behövas. Hans plan B-uppställning är en 3-5-2, men att endast matcha 3 backar mot Real anser jag är sportsligt självmord. Nej, det blir nog en modern 4-5-1 med två defensiva mittfältare och anfallaren Uche ensam på topp. Har han lärt sig offside-regeln under sommaren, eller kommer han, precis som i fjol, få se flaggan i luften efter var och varannan löpning?

Real Madrid startar med näst intill ordinarie lag enligt källor, där endast  Sami Khedira saknas på grund av en skada. Man har dock fullt godkända ersättare, den mest troliga är väl att Coentrao får kliva in på mittfältet istället. Startelvan i övrigt behöver väl ingen närmre presentation, men här kommer den i allafall: Casillas; Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo; Alonso, Coentrao, Di Maria, Özil, Ronaldo; Benzema.  Det är alltså de spelarna som presterade otroligt väl mot Barcelona i spanska cupen, samt imponerade under försäsongen. Framför allt har Benzema konkurrerat ut Higuain och får nu ses som ordinarie anfallare.

Jag har sett Real Madrid ett antal gånger under försäsongen, och de ser hungriga ut. Ni som såg matcherna mot Barcelona kan inte annat än ha blivit imponerande. Spelskickligt, hög press mot motståndarna, och kommer ofta till godkända lägen för avslut. Idag möter man ett lag som kommer att harva på den nedre tredjedelen i tabellen, och jag tror inte att Mourinho har några tankar på att tappa poäng. Ska vi säga 0-3 / 1-3 här ikväll?

God spellycka,
/Blixt