Omgång två av den spanska ligan och vi tar oss till San Sebastian där Real Sociedad gästas av nykomlingen Sporting Gijon hemma på Anoeta. Sporting tog förvisso en pinne i premiären mot självaste Real Madrid, men här tror jag man får resa hem tomhänta.

  • Match: Sociedad – Sporting
  • Spel: Sociedad
  • Odds: 1,91 @ William Hill
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Real Sociedad hade en trupp för dryga månaden sedan som inte alls såg särskilt attraktiv ut. Men transferfönstret var vidöppet och baskerna hittade två fynd i anfallaren Jonathas och mittfältare Illaramendi. Nu har inte Jonathas gjort särskilt mycket väsen av sig i träningsmatcherna på försäsongen, men vi som såg honom i Elche förra säsongen tvivlar inte på hans kapacitet. Brassen är en riktigt bra target player, men är även begåvad med snabba fötter och fin teknik. Illaramendi fastnade på bänken i Real Madrid och det gör nog honom gott att få återvända till La Real. Sociedad hade en mållös premiär mot Deportivo där spelet inte såg allt för roande ut. Men på bortaplan verkar det som Moyes fokuserar hårt på defensiven och försöker spela på lite kontringar. Nu är det hemmaplan och då blir det mer offensivt, speciellt när en nykomling gästar. Sociedad var ett bra hemmalag förra säsongen och jag tror man spinner vidare på det här.

Hos hemmalaget stryker vi försvararna Raul Navas och Carlos Martinez som båda går skadade. Det ser ut som Illaramendi kommer finnas med i matchtruppen och han kan mycket väl få en startplats direkt.

sociedad_200x200sporting_200x200

Sporting Gijon tog lite turligt en direktplats upp till La Liga och laget fick en smakstart på säsongen med ett oavgjort resultat hemma mot Real Madrid (0-0). Men trots resultatet och det faktum att Sporting var närmast ett mål (nick insida ribba och ner på mållinjen), så ska man vara otroligt glada över poängen. Real Madrid radade upp chanserna och Ronaldo avlossade skott fram alla möjliga håll kändes det som. Sporting har inte värvat särskilt hårt inför säsongen, utan istället försökt behålla stora delar av fjolårets trupp. Det är en trupp som jag anser inte håller i La Liga och jag tror heller inte den håller på Anoeta mot Sociedad. Det är bra tryck på Sportings hemmaborg El Molinon och det är där som jag tror att laget får inrikta sig på att ta poäng. Offensiven ser otroligt blek ut och jag tror man får det tufft att komma till mot ett defensivt starkt hemmalag.

Hos gästerna stryker vi idag anfallaren Fraile och mittfältare Barrera, som båda går skadade.


Försvarsspelet är nyckeln för Sociedad och jag tror laget har goda möjligheter till tre poäng bara man lyckas pilla in en boll här. Sporting Gijon skapade inte mycket på Real Madrid och kommer få en väldigt tung säsong. Insats strax under medel på den raka ettan!

/e@sy