Tre matcher i Spanien idag och jag lägger lite extra fokus på den som utspelar sig i San Sebastián mellan Real Sociedad och Sevilla. Hemmalaget har en fin form i ligan samtidigt som bortalaget blandar och ger friskt.

  • Match: Sociedad – Sevilla
  • Spel: Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 2,28 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Sociedad ligger på plats 9:e i tabellen just nu och det är en placering som kommer förbättras innan den här säsongen är till ända tror jag. Man har ett otroligt starkt lag och framförallt offensivt har man en hel del klasspelare så som Carlos Vela, ”Chori” Castro och Greizmann. Man kanske saknar den där riktiga strikern i laget då Diego Ifran och Agirretxe helt enkelt varit för dåliga i alla avslut som skapats. Men idag ställs man inte mot något demonförsvar direkt och det är mycket möjligt att det lossnar här.

Hemmalaget har inga problem med avstängningar eller skador och kör på som i senaste ligamatchen.

Sevilla har ingen som helst jämnhet i spelet och på slutet har det sett rent bedrövligt ut försvarsmässigt. Man skapade ändå riktigt bra chanser mot Malaga men anfallare Negredo är precis som laget upp och ner i sina prestationer. Istället avgör Malaga matchen i minut 70 då Fazio drar på sig ett rött kort och Malaga kan skotta in 0-2 på en straff. Sevilla har nu dragit på sig fem (!) röda kort på sina fyra senaste ligamatcher och det håller givetvis inte om man vill vinna. Man har även tunga skador på mittfältet på herrar Rakitic och Trochowski, utan dessa herrar tycker jag det blir en ordentlig oröra i laget från mittfält och nedåt.

Förutom Rakitic och Trochowski så saknas även Campaña och Perotti på grund av skador. Sedan har vi ju Fazio som är avstängd.


Alberto Botía går förmodligen in och ersätter Fazio idag och det är inte goda nyheter för Sevilla. På de fem senaste matcherna den här herren spelat så har Sevilla förlorat samtliga matcher, och man har dessutom släppt in två mål eller fler i alla matcher. Han har även en förmåga att dra på sig en hel del kort för att han helt enkelt inte hinner med och kommer fel in i situationer. Han kommer få problem idag om han ersätter Fazio.

Ännu en sak som är illavarslande för Sevilla är domaren i matchen som idag heter Álvarez Izquierdo. Han brukar inte vara sen med att skicka upp gula kort och på sina åtta matcher denna säsong så ligger han på ett snitt på sju gula kort per match, och givetvis har vi en del röda kort i samlingen också.

Med tanke på att det är Álvarez Izquierdo som dömer blir det även en del sidospel i matchen:

Gary Medel att bli varnad – 1,85 @ unibet – 3/10 units

Botía att bli varnad – 1,75 @ betsson – 2/10 units

Spahic att bli varnad – 2,10 @ betsson – 1,5/10 units

Rött kort i matchen – 2,95 @ betsson – 1/10 units

Gary Medel rött kort – 17,00 @ unibet – 0,5/10 units

/e@sy