Real Sociedad får idag besök från den spanska huvudstaden när Rayo Vallecano gästar Anoeta. La Real har lyckats bra på hemmaplan mot slutet och ska ses med bra chans mot ett formsvagt Rayo.

  • Match: Sociedad – Rayo
  • Spel: Sociedad
  • Odds: 1.91 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Real Sociedad har fått lite ordning på grejerna efter tränarbytet och har nu plockat poäng i fyra raka matcher. Det är ett mer defensivt La Real vi ser under David Moyes ledning och skotten sa själv inför cupmatchen mot Villarreal att det var dags att skapa lite mer framåt nu. Två strutar blev det mot Villarreal (2-2) och som vanligt var det stjärnan Carlos Vela som var inblandad i båda målen. Sociedad är mycket starka hemma på Anoeta där man plockat 14 av sina 19 inspelade poäng. Tre vinster på de fyra senaste hemmamatcherna har det blivit där lag som Atletico Madrid (2-1) och Barcelona (1-0) besegrats, vilket är väldigt imponerande. Skadeläget börjar även ljusna och det tror jag kommer innebära att laget tar sig en sakta men säkert uppåt i tabellen.

Just nu är det endast Carlos Martínez och Zurutuza som saknas hos hemmalaget. Det innebär att Carlos Vela är fit for fight idag och även anfallare Agirretxe är tillbaka på allvar efter lite skadebekymmer.

sociedad_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano placerar sig precis ovanför Sociedad i tabellen och har spelet in en pinne mer än kvällens motståndare. Men formen är otroligt tveksam då Rayo samlat på sig fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna. Nu senast blev det stryk på hemmagräs mot Cordoba (0-1) och även fast Rayo skapade en del lägen framåt så hade man förtvivlat svårt att få in bollen. Det har varit lite problem med målskyttet i alla dessa förlustmatcher och saken blir inte bättre av att Leo Baptistao (15/7) går skadad. Brassen är den som gjort flest mål i Rayo och bakom honom är det tunt då Bueno (17/6) tappat målformen totalt på slutet.

Förutom Baptistao stryker vi även målvakt Cobena som går skadad. I övrigt är det ett ganska skadefritt lag vilket innebär att Morcillo, Nacho Martínez, Fatau, Embarba och Rubén Ramiro inte får plats i matchtruppen.


Sociedad har varit starka på Anoeta på slutet och även fast vinsten mot Barcelona kanske inte var särskilt rättvis senast så har laget fått ordning på försvarsspelet under Moyes. När man sedan får tillbaka lite nyckelspelare i anfallet så ska man ses med bra chans till tre poäng idag. Rayo är ett mycket sämre lag utan Baptistao och ska få det svårt här. Insats strax över medel!

/e@sy