Kvartsfinal av Copa del Rey och vi beger oss till San Sebastian där Real Sociedad gästas av Racing Santander. Man måste säga att hemmalaget fått en drömlottning och här tror jag det blir åka av.

  • Match: Sociedad – Racing
  • Spel: Sociedad över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Sociedad imponerade i förra omgången av cupen då man kastade ut Villarreal efter sammanlagt 1-0 över två möten. Nu kanske man hade en smula tur i returmötet där, men man är vidare och det är det enda som betyder något. Nu har man alltså fått drömlottningen och det ska väldigt mycket till för att man inte ska slå ut ett lag från tredjeligan. Dubbelmöte innebär att varenda mål blir viktigt och därför tror jag lite extra på det här spelet. Sociedad kommer ösa på framåt i 90min för att skaffa sig ett bra utgångsläge, och normalt sett ska Racing inte orka stå emot här. Nu har tränare Arrasate deklarerat att det kommer bli en del rotationer i startelvan och det lutar starkt åt att både Griezmann samt Vela kommer att starta på bänken, vilket man även gjorde mot Villarreal senast. Men Sociedad har tillräckligt med anfallskraft för att göra mos av Racing oavsett, så jag är inte direkt oroad. Slängar man dessutom in Vela/Griezmann i slutet av matchen så lär man springa åttor runt gästerna.

Hos hemmalaget stryker vi skadade Granero, Ifrán, De la Bella och Elustondo.

sociedad

Racing Santander har väldigt många säsonger bakom sig i la liga och var uppe i högstaligan så sent som säsongen 11/12. Men efter detta har det varit ett fritt fall och laget åkte ur segundan förra säsongen. Nu spelar man alltså i den spanska tredjeligan där man toppar tabellen, men det är knappast någon harmoni i klubben för tillfället. Spelarna har nämligen inte fått någon lön på fyra månader och man visade sitt missnöje i matchen mot Almeria, där man stod stilla under 20 sekunder. Därför är det välbehövliga pengar som kommer in tack vare det här cupäventyret, där man slagit ut både Sevilla och Almeria. Men man har inte imponerat ett dugg på mig och även fast lagen från la liga roterat friskt så har man varit det klart sämre laget i dessa matcher. Sociedad är förvarnade nu och en sådan här bra chans att slå sig fram till semifinal får man inte ofta.

Hos bortalaget stryker vi mittfältaren Ayina som gått skadad ett par matcher, sedan tidigare finns även anfallaren Juampe på skadelistan.


Sociedad är flera klasser bättre än Racing och även fast man kommer rotera en del så är jag övertygad om att chanser kommer skapas. Man har en relativt lätt hemmamatch mot Elche till helgen och jag tror hellre man vilar spelare i returen, som spelas tre dagar innan ligamatchen mot Atlético Madrid. Därför tror jag på tre hemmamål i den här matchen och det spelas med en insats strax över medel!

/e@sy