Champions League i afton och Manchester United har tagit sig till San Sebastián för ett möte med Real Sociedad. Hemmalaget har en ytterst liten chans till avancemang och det tror jag kommer öppna upp den här matchen.

  • Match: Sociedad – Man U
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Sociedad har inte haft någon lycka i Champions League och står på noll poäng efter tre spelade matcher. Men man ska tänka på att laget hamnat i en riktigt svår grupp, dessutom har man inte varit utspelade i någon match. Första matchen mot Shakthar (0-2) skapade man helt klart flest chanser och resultatet speglar knappast matchbilden där. Man gjorde även en bra match mot Leverkusen (1-2) och åkte dit i 90+2 när tyskarna gjorde segermålet. Nu senast när man stötte på Manchester United (0-1) bjöd man på ett självmål som man förlorade matchen på. Så nu är det inget annat än vinster som gäller i de tre återstående matcherna och jag tror därför vi får se ett väldigt offensivt hemmalag i den här matchen. Man kommer även in med bra självförtroende i målskyttet efter helgens 5-0 seger mot Osasuna, där en stekhet Griezmann nätade sitt femte mål på tre ligamatcher.

I hemmalaget stryker vi Estrada, Ifran och Granero som varit borta en längre period.

Manchester United v Real Sociedad de Futbol - UEFA Champions League

Manchester United har varit mer lyckosamma i Champions League och toppar gruppen just nu på sju inspelade poäng. Förutom vinsten mot Sociedad senast så har man även vunnit mot Leverkusen (4-2) och kryssat borta mot Shakthar (1-1). Det betyder att man är väldigt nära avancemang vid vinst ikväll och givetvis kommer man försöka få klart detta fortast möjligt. I ligan har man plockat en hel del poäng på slutet men det är inga övertygande vinster man tagit då motståndet varit bottengäng som Sunderland (2-1), Stoke (3-2) och Fulham (3-1). Jag följer inte engelska ligan slaviskt direkt men det känns verkligen som Sociedad har en liten vassare offensiv än dessa gäng. Men även Manchester United har hyfsade killar framåt i planen och där kommer det bjudas på en hel del ytor i afton.

Lite defensiva bekymmer hos engelsmännen som rest till Spanien utan försvararna Jonny Evans och Rafael.


Sociedad har absolut ingenting att förlora och även fast man har en väldigt liten chans på avancemang så tror jag att man mer än gärna vill vinna den här matchen. Spelet såg riktigt bra ut mot Osasuna i helgen och framförallt offensiven har man fått ordentlig snurr på nu. Men samtidigt som man går framåt idag så kommer man förmodligen lämna stora hål i defensiven. Det kommer nog inte gästerna vara sena och utnyttja och därför tror jag vi får se en målrik tillställning.

/e@sy