Andra mötet av kvalet till Champions League ikväll och spanska Real Sociedad har ena benet inne i turneringen efter en 2-0 vinst i första mötet mot Lyon. Fransmännen måste trycka på framåt här och det öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Sociedad – Lyon
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Sociedad stod för en praktskräll enligt många när man plockade ner Lyon med 2-0 i första mötet i Frankrike. Men jag som följer spanska ligan slaviskt är inte lika överraskad då man slog Barcelona förra året och även pressade Real Madrid ända in på målsnöret. Man har fått behålla i princip samma lag sen fjolårssäsongen där den enda jobbiga förlusten var Illarramendi som försvann till Real Madrid, men det är inget som märkts av i säsongsinledningen då man haft bra ersättare på den positionen tycker jag. Sedan verkar man gjort ett bra drag i att värva in Haris Seferovic från Fiorentina, han har verkligen visat framfötterna så här långt och det är en ung hungrig spelare som vill framåt i karriären. Det är en striker och han behövs verkligen nu när Agirretxe och Ifran haft problem med skador. Sociedad valde att vila en hel del nyckelspelare i helgens ligamatch mot Elche och man lämnar absolut ingenting åt slumpen här.

Sociedad förväntas ställa upp med nästan exakt samma elva som senast, enda skillnaden är att Estrada går in på högerbacken istället för Carlos Martinez.

sociedadgriezmannvela

Firma Vela/Griezmann fixar två hemmamål ikväll?

Lyon inledde ligaspelet på ett övertygande sätt då man tog två raka storsegrar mot Nice (4-0) och Sochaux (3-1), och kanske var det därför som många trodde lite extra på fransmännen när Sociedad kom på besök. Men det blev platt fall där alltså och det innebär att man idag får släppa på tyglarna och verkligen trycka på framåt då man behöver göra minst två mål. Det kommer givetvis öppna upp kontringar för Real Sociedad och då tror jag Lyon är riktigt illa ute. Griezmann och Vela är inga killar som man får släppa för stora ytor till, men Lyon måste som sagt chansa lite idag. Man har värmt upp till den här matchen genom att förlora i helgens ligamatch dessutom, 0-1 mot Reims hemma var inte något smickrande resultat.

Lite defensiva bekymmer idag då mittback Bisevac åkte på ett rött kort i första mötet och inte får spela returen.


Jag förväntar mig att Lyon kommer ut hårt ikväll då man måste in med minst två mål för att kunna ta detta till en förlängning. Det tror jag Sociedad kommer utnyttja till fullo då man har otroligt skickliga kontringsspelare i laget. Hemmalaget gör minst två mål här och avancerar vidare i turneringen.

/e@sy