Vi beger oss här till Estadio Anoeta, stadion där Real Sociedad spelar sina hemmamatcher. Ikväll kommer Bayer Leverkusen på besök och jag tror vi kan förvänta oss en målrik tillställning.

  • Match: Sociedad – Leverkusen
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ unibet
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Sociedad kan glömma fortsatt spel i Champions League, och man kan även glömma spel i Europa League. Spanjorerna ligger nämligen sist i sin grupp med endast en inspelad poäng. Nu har man inte alls varit någon slagpåse i gruppen utan har faktiskt stått upp bra i de flesta matcherna man spelat, med enda undantaget senaste bortamatchen mot Shakhtar där man fick hela 4-0 i baken. Men varje seger i Champions League ger pengar in och jag tycker inte vi ska räkna bort hemmalaget här som har en hel del offensiv kvalité i truppen. Men defensivt ser det inte bra ut i dagsläget och på de tre senaste ligamatcherna så har man släppt in hela nio mål bakåt, vi såg även prov på sämre försvarsspel i senaste CL-matchen där man bjöd på ett par mål. Fördelen för hemmalaget är att man kan spela helt utan press här, och risken är då stor att man lägger lite extra krut på anfallsspelet.

I hemmalaget stryker vi idag Zurutuza, Chory Castro, Dani Estrada, Granero, Ifrán och De la Bella. De flesta har varit skadade en period men att vänsterback De la Bella gått och skadat sig är inte bra nyheter för defensiven.

leverkusensociedad

Bayer Leverkusen ligger trea i grupp A just nu, men man har helt klart en vettig chans på fortsatt spel i Champions League. Man går en hård kamp mot Shakhtar om andraplatsen där ukrainarna reser till England för att spela mot Manchester United. Shakhtar är endast en pinne framför tyskarna och därför räcker med ett oavgjort resultat för Leverkusen om Shakhtar åker på pumpen mot engelsmännen, detta på grund av inbördes möten. Men jag tror ogärna man vill chansa på något här och man kommer givetvis gå för en vinst istället för att förlita sig på andra resultat och hålla ett kryss. Det innebär förmodligen ett offensivt bortalag och det kan öppna upp den här matchen rejält då även Sociedad lär gå framåt. Defensiven ställer jag mig dock tveksam till hos tyskarna efter 0-5 i baken mot Manchester United senast. Jag känner till Emir Spahic från tiden i Sevilla och om han inte utvecklats något enormt på ett år så är det ingen bra mittback i mina ögon.

Ett avbräck hos bortalaget och det är Sidney Sam som inte kommer till spel, i övrigt kan man mönstra en stark elva.


Jag förväntar mig öppet spel i den här matchen och det skulle förvåna mig väldigt mycket om så inte blir fallet. Spanjorerna kan spela helt utan press och jag tror man kommer ägna sig åt det man är bäst på, nämligen anfallsspelet. Över 2,5 mål i matchen spelas därför med en insats strax över medel.

/e@sy