Måndagsmatch på Anoeta där Real Sociedad och Granada ska göra upp om tre poäng i afton. För hemmalaget spelar inte poängen någon större roll då man redan är klara för europaspel nästa säsong. Motivationen borde därför finnas hos gästerna, men finns verkligen kunnandet?

  • Match: Sociedad – Granada
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Sociedad hade en tuff start på säsongen där man hade svårt att kombinera ligaspelet med spel i Champions League. Men efter uttåget ur CL så lyfte man spelet och med tre omgångar kvar så står det klart att Sociedad kommer spela ute i europa även nästa säsong, fast den här gången i Europa League. Man placerar sig på en 6:e plats just nu och den enda motivationen är väl egentligen att ta sig förbi Sevilla i tabellen, något som även tränare Arrasate nämnt i snacket inför match. Arrasate kommer rotera en del i startelvan är det sagt, men Sociedad har ett tillräckligt bra lag för att slå hål på Granada vilket som. Man spelar trots allt inför hemmafansen och jag tror gärna man vill bjuda på lite fin anfallsfotboll när säsongen snart är slut. Jag tror även att herrar Vela samt Griezmann vill avsluta snyggt inför fansen de återstående matcherna. Två otroligt omtyckta spelare och det är mer eller mindre klart att det inte blir nog fortsättning i klubben för någon av dom.
Inga som helst bekymmer hos hemmalaget som har alla spelare tillgängliga inför kvällen.

sociedad_200x200granada_200x200

Granada har varit en stor flopp den här säsongen och med en usel form på slutet har man nu dragits in i bottenstriden. Man placerar sig på en 15:e plats just nu och har endast två poäng till godo på nästjumbon Valladolid, som dessutom har en match mindre spelad. Laget har även ett stentufft spelschema kvar där man ska möta bottenkollegorna Almeria (h) samt Valladolid (b), så man kan inte slappna av för fem öre. Det stora problemet den här säsongen har varit målskyttet där man endast mäktat med 30 mål framåt på 35 matcher. Lite överraskande med tanke på den anfallsuppsättning man har, där det värvades friskt inför säsongen. Men man skapar åtminstone lägen match efter match, något som är en förutsättning för att göra mål. Lägen tror jag även att man kommer skapa idag, för Sociedad lär inte spela ett allt för disciplinerat försvarsspel när man ligger på säker mark. Då är det helt enkelt upp till målsumparen El Arabi att kanske frälsa bortalaget med ett mål som möjligen innebär poäng.
Brahimi är avstängd vilket är ett offensivt avbräck, Riki lär komma in och ersätta där. I övrigt så får man även klara sig utan Pereira som går skadad.


Att hemmalaget går mållösa tror jag absolut inte på när man är hemma på Anoeta mot ett såpass dåligt försvar. Tycker heller inte att gästerna ska behöva gå mållösa med den anfallsuppsättning man har. Förväntar mig ett relativt öppet spel på hemmalagets begäran och då tror jag att båda lagen gör mål. Håller dock ned insatsen en aning på spelet!

/e@sy