Match på Anoeta ikväll där Sociedad tar emot ett mycket pressat Granada. Gästerna jagar poäng i botten av tabellen och lär gå för seger här. Men Sociedad är starka på hemmaplan och lär bita ifrån sig bra. Målglatt?

  • Match: Sociedad – Granada
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,81 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Real Sociedad har inte haft någon större säsong och med två omgångar kvar så har laget absolut ingenting att spela för. Det innebär att man kan spela helt avslappnat och det i sin tur brukar innebära offensiv fotboll. Laget kommer från en bortaförlust mot Barcelona (0-2) i senaste omgången och trots att Barcelona var det klart bättre laget så tycker jag att Sociedad gör en hyfsad insats. Hemma på Anoeta är man helt klart ett bättre lag med endast fyra förluster på 18 hemmamatcher. Bara den saken att Atletico, Barcelona och Real Madrid åkt på pumpen här denna säsong säger en del. Någon som varit ett utropstecken i Sociedad under säsongen är målvakt Rulli, som gjorde en mycket bra insats på Camp Nou. Men argentinaren är avstängd idag och det är givetvis någonting som gynnar överspelet.

Inte heller mittfältarna Pardo eller Granero (avstängda), och vi stryker även skadade Zurutuza.

sociedad_200x200granada_200x200

Granada har underpresterat under säsongen och placerar sig just nu under nedflyttningsstrecket, på samma poäng som Deportivo ovanför. Även Eibar och Almeria är med i nedflyttningsstriden och vi har två mycket spännande omgångar framför oss. Granada är lite på gång med två raka segrar där Getafe (2-1) och Cordoba (2-0) besegrats. Men här kommer det bli betydligt tuffare tror jag. Granada har gjort lite mål på slutet och det är väldigt viktigt, för det är något som inte funkat under säsongen. El Arabi har fin form med tre mål på de två senaste matcherna, men å andra sidan har han satt dit två av dessa på straff. Defensivt har det dock sett darrigt ut på slutet, och framförallt på resande fot. Laget har släppt in 20 (!) mål bakom sig på de fem senaste bortamatcherna.

Hos gästerna stryker vi Colunga, Silvestre och Murillo.


Jag tror inte att Sociedad går mållösa idag och det innebär att Granada får lov att gambla lite, för Atletico väntar i sista omgången. Det borde öppna upp matchen och Granadas fem senaste bortamatcher har gått över linan. Tror vi kliver över här också och testar en medelinsats på det.

/e@sy