Två matcher från La Liga denna torsdag och den första utspelar sig på Anoeta där Real Sociedad gästas av Getafe från den spanska huvudstaden. Getafe ligger illa till i botten av tabellen och kan inte resa till Anoeta för en poäng, vilket jag tror öppnar för en chansrik match med en del mål.

  • Match: Sociedad – Getafe
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,81 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Real Sociedad har stått för en hyfsad säsong och placerar sig på en 10:e plats i tabellen just nu med 41 inspelade poäng. I och med att Sevilla förlorade mot Sporting Gijon igår så har nu baskerna chansen att krympa avståndet till sex poäng i kampen om den sjunde och sista europaplatsen. Det blir svårt att ta in sex poäng på Sevilla med bara fyra omgångar kvar att spela efter detta, men samtidigt så måste man ge det chansen. Med det sagt finns det inget annat än vinst som gäller idag och när man inte har något att förlora så är det lätt att offensiven står i fokus. Sociedad brukar inte direkt bjuda på målkalas hemma på Anoeta men med dagens förutsättningar så tror jag att vi bryter den trenden.
En hel del defensiva bekymmer hos hemmalaget idag då vi stryker Capilla, Martinez, Illaramendi, Yuri och den extremt viktiga målvakten Rulli. Framåt stryker vi Canales och Agirretxe men dessa har varit borta en längre period nu.

sociedad_200x200Getafe_200x200

Getafe har inte haft någon större lycka den här säsongen och placerar sig just nu som jumbo i La Liga med 28 inspelade poäng. Man har fyra poäng upp till Sporting Gijon på säker mark och eftersom även bottenkollegorna Granada – Levante spelar ikväll så kan Getafe glida längre ifrån ett nytt kontrakt vid förlust. Man kan alltså inte nöja sig med ett oavgjort resultat och jag tror det kommer krävs minst två mål för en bortaseger idag. Det lär innebära ett offensivt bortalag och det gynnar givetvis överspelet. Dessutom har Getafe fortfarande stora defensiva bekymmer i truppen då Velazquez, Cala och Pereira går skadade. Som om inte det vore nog är även ytterback Suarez avstängd här. Getafe har ingen större bredd på försvarssidan och får i princip ställa upp med det man har idag.
Förutom redan nämnda spelare så saknar man även skadade Henok Goitom och avstängda lagkaptenen Pedro Leon, vilket inte jag ser som några större avbräck.


Sociedad behöver en seger för att drömmen om europa ska fortsätta leva och även Getafe är i stort behov av en seger för ett förnyat kontrakt. Det borde innebära öppet spel och många chanser åt båda håll. Är bara siktet inställt så tror jag därför på en del mål idag och en insats strax under medel åker in.

/e@sy