Inte så många heta spelobjekt från den spanska högstaligan idag då vi har tre ganska ovissa matcher. Men jag tycker mig hittat ett intressant spel på Anoeta där Sociedad tar emot Espanyol. Gästerna har inte visat upp något lysande försvarsspel på slutet och jag tror man får det tufft mot ett offensivt skickligt hemmalag.

  • Match: Sociedad – Espanyol 
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Sociedad hade en tuff inledning på säsongen där man inte lyckades kombinera europaspel med ligaspel. Truppen var inte tillräckligt bred och lagets stjärnor, Vela och Griezmann, fick slita otroligt hårt. Men efter att man åkt ur Champions League så vaknade laget till och man ligger nu på en 7:e plats i tabellen, en plats som innebär europaspel även nästa säsong. Egentligen är det bara sex europaplatser, men eftersom Real Madrid och Barcelona möttes i finalen av Copa del Rey så spelar även sjuan Europa League nästa säsong. Man har sju poäng till godo på jagande Valencia och det innebär att den här matchen är väldigt viktig att plocka poäng i, då det endast återstår fem omgångar. Formen är inte den bästa där man faktiskt bara plockat en seger på de fem senaste matcherna. Men man har haft tre av fem matcher på resande fot och sedan har man även mött Real Madrid på hemmagräs, så resultaten är kanske inte allt för bleka. Hemma på Anoeta har man varit riktigt starka den här säsongen med ett facit på 10-3-3 och en målskillnad på fina 34-15. Man snittar alltså strax över två mål per hemmamatch och det är inte särskilt konstigt när vi kikar till anfallsuppsättningen. Idag saknas dock Griezmann (avstängd), men ”Chory” Castro bör vara väldigt sugen på att visa upp sig och är inte alls någon dålig ersättare.

Förutom Griezmann så är även Inigo Martinez avstängd, sedan hittar vi Prieto på skadelistan.

Espanyol har gått bättre än förväntat den här säsongen då jag kände att truppen var väldigt fattig på förhand. Men man har klarat sig bra och det är mycket tack vare ett väldigt fint försvarsspel, samt en stekhet Sergio Garcia framåt. En 9:e plats har man i dagsläget och med 10 poäng upp till just Sociedad så känns det väldigt långsökt att Espanyol ska spela ute i europa nästa säsong. Men chansen finns och då är det endast en trepoängare som gäller i den här matchen, något annat har man inte råd med. Man måste med andra ord gambla lite framåt och då innebär det även att man blottar försvaret, ett försvar som inte varit bra på slutet. Man fick mittback Moreno skadad i derbyt mot Barcelona (0-1) för tre matcher sedan, och efter detta har man släppt in sammanlagt sex mål i matcherna mot Sevilla (1-4) samt Rayo (2-2). Ersättare Sidnei är inte alls i närheten av samma kapacitet som Moreno och samspelet med Colotto har inte sett särskilt bra ut de två senaste matcherna. Mot ett offensivt skickligt Sociedad tror jag därför man kan komma att få lite problem idag.

Förutom Moreno så stryker vi även Mattioni och Abraham som går skadade.


Motivationen borde finnas hos Sociedad här som har Valencia jagandes bakom sig i kampen om en europaplats, dessutom är man som sagt väldigt starka på hemmagräset. Espanyol är lite i ingenmansland och med en skadad Moreno så tror jag man släpper två mål bakom sig. Insatsen på detta spel blir strax under medel!

/e@sy