Real Sociedad fick ingen smakstart på ligan direkt då man fick vända hem med 5-1 i baken ifrån Camp Nou. Men det finns fler lag som kommer vända hem med dessa siffror ifrån Camp Nou och jag tror Sociedad hoppar in på vinnarspåret här.

  • Match: Sociedad – Celta
  • Spel: Sociedad
  • Odds: 2,12 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Real Sociedad hade ingen trevlig premiär som sagt då man torskade med hela 5-1 mot Barcelona. Men det är absolut inget att skämmas över då Barcelona kunde ha kört över Real Madrid med samma siffror i veckans supercup, det är inte där Sociedad ska ta sina poäng med andra ord. Nu har man en väldigt passande uppgift i form av nykomlingen Celta Vigo som kommer på besök. Sociedad har ett väldigt bra lag och jag har tidigare tippat dom ganska tungt som topp 10 i år, där ska man vara utan problem. Med spelare som Griezmann, Prieto, Castro och Vela ska man kunna vaska fram en hel del chanser, speciellt nyförvärvet ”Chori” Castro tror jag kommer få en väldigt bra säsong i Sociedad.

Trolig startelva i Sociedad:

Bravo, Estrada, Ansotegi, Gonzalez, La Bella, Elustondo, Illarramendi, Prieto, Castro, Griezmann och Vela.

Gonzalo "Chori" Castro i Sociedad.

Celta Vigo gjorde en helt klart godkänt insats i premiären mot Malaga, en match som man till slut förlorade med 0-1. Man skapade en hel del chanser men var tyvärr för dåliga i avsluten för att få med sig poäng ifrån den matchen. Nu möter man i mina ögon ett lag som är bättre än Malaga, och dessutom så är man på resande fot vilket självklart är en nackdel. Man har heller inga större stjärnor i laget men Sociedad lär hålla koll på förra årets målsprutare Iago Aspas, för det är en kapabel herre i sina bästa dagar.

Trolig startelva för Celta:

Varas, Mallo, Cabral, Tunez, Lago, Oubina, Bustos, Lopez, Fernandez, Lucas och Aspas.


Jag hade tänkt mig ett lägre odds på Sociedad här, och anledningen till det höga oddset är säkerligen 5-1 förlusten mot Barcelona. Men de flesta lagen kommer få stryk med dessa siffror på Camp Nou och det säger verkligen inte mycket och lagets styrka. Sociedad har en väldigt fin offensiv styrka som kommer till sitt rätta jag i dessa matcher, till skillnad mot när man backar hem mot spelförande lag.

Testar även ett spel på Gonzalo ”Chori” Castro som målskytt till höga 4,40 hos Unibet – 1/10 units spelas.

/e@sy