Fin match i San Sebastian denna lördag då serieledande Barcelona besöker Real Sociedad på Anoeta. För hemmalaget gäller det att få kontakt med Athletic på fjärdeplatsen, samtidigt som Barcelona måste plocka en trepoängare för att befästa sin plats i toppen av tabellen. Tror vi kan få se en del mål här och går därför på ett överspel!

  • Match: Sociedad – Barcelona
  • Spel: över 3,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Sociedad tog en mycket viktig seger i senaste ligaomgången då man hämtade hem tre poäng från den spanska solkusten i mötet med Malaga (1-0). Det innebär att man hakar på i kampen om den åtråvärda fjärdeplatsen där man nu är fyra poäng bakom Athletic Bilbao. Hemma på Anoeta har man varit väldigt starka på slutet och även fast man gick mållösa i senaste hemmamatchen mot Levante (0-0) så ska vi inte dra några växlar på den matchen. Levante var inte intresserade av att spela fotboll alls och vi kan förvänta oss en helt annan matchbild idag. Nu kommer det istället vara Sociedad som får försöka kontraslå och det är ett spel som jag tycker passar laget mycket bättre än att föra matcher. Med spelare som Prieto, Canales, Griezmann och Vela så kommer det gå undan när Barcelona tappar boll, något som vi även fick se i cupmatcherna lagen emellan. Men dessa herrar som jag nämnt är inte lika pigga när det gäller det defensiva jobbet, något som är otroligt viktigt när man möter ett lag som Barcelona.

Anfallare Agirretxe missar dagens match då han går skadad, även högerback Carlos Martínez är ett stort frågetecken. Sedan tidigare har vi även ett par spelare långtidsskadade.

barcelonasociedad1

Barcelona har haft en väldigt lyckad vecka bakom sig med en storvinst i ligaspelet mot Rayo (6-0) och även en vinst i Champions League mot Manchester City (2-0). Men det finns ingen tid för att slappna av när endast målskillnad skiljer lagen åt i toppen av tabellen. Real Madrid har en relativt lätt hemmamatch mot Elche och Barcelona kommer troligtvis behöva vinna den här matchen för att återta ligaledningen från marängerna. Jag tycker även man ska ha väldigt goda chanser till att vinna matchen, då Barcelona har ett spel som passar väldigt bra mot Sociedad. Man kommer rulla boll i vanlig stil och Sociedad är inte tillräckligt organiserade i defensiven för att klara av detta, speciellt inte på hemmagräs då man förväntas spela lite mer offensivt. Jag tycker man kan jämföra den här matchen med Barcelonas senaste bortamatchen mot Sevilla (4-1), vi kan nog få se en liknande matchbild här. Sociedad är inget grislag som kan tänka sig att ställa upp ett handbollsförsvar på hemmaplan, även fast det förmodligen är bästa sättet att slå Barcelona. Det innebär stora ytor för bortalagets anfall och med en Messi tillbaka i form så tror jag vi får se en del bortamål här.

Vänsterback Jordi Alba missar dagens på grund av skada, i övrigt inga större avbräck.


Det kan bli en väldigt sevärd match detta och det är möjligt att hemmalaget gör ett par baljor och pressar katalanerna rejält här. Men det troliga är ändå att Sociedad kroknar till slut och Barcelona kan glida ifrån med ett par bollars marginal. Mitt spel blir över 3,5 mål i matchen och jag håller mig till en insats strax under medel.

/e@sy