Gårdagen gick som förväntat då Real Madrid kunde städa av Atlético Madrid och säkra en plats i finalen av Copa del Rey. Idag är det så tänkt att Barcelona ska ta sig till final när man gästar Sociedad på Anoeta. Hemmalaget måste gå för en vändning här och det tycker jag öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Sociedad – Barcelona
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 2,20 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Sociedad hade ingen större lycka på Camp Nou där en 0-2 förlust innebär att man har en väldigt brant uppförsbacke här. Skulle Barcelona göra ett mål, vilket man troligtvis gör, så innebär det att Sociedad måste göra fyra stycken baljor för att ta sig vidare. Nu är det inte alls omöjligt att hemmalaget både gör 1-0 och 2-0 i den här matchen, för såpass bra anfallsspel har man att tillgå, men i slutändan kommer man få ge sig. Man skapade även ett par riktigt heta lägen i det första cupmötet, men hade ingen större lycka i avsluten och sedan gjorde Pinto en mycket fin räddning. Man gick till pausvila med endast 0-1 i baken och man hade helt klart kunnat hota katalanerna i andra halvlek. Men tyvärr pratade Inigo Martinez till sig ett rött kort strax före paus och det innebar att Sociedad fick ägna resterande del av matchen till att försvara sig. Tränare Arrasate har inte alls givit upp drömmarna om att spela en cupfinal och säger att allt är möjligt inför returen. Han kommer beordra full attack från start och det är något som öppnar upp för en målrik match.

Hos hemmalaget saknas Inigo Martinez (avstängd) och ett par långtidsskadade spelare, inga större bekymmer offensivt med andra ord.

barcelonasociedad2

Barcelona har halva benet inne i en final mot Real Madrid och reser till San Sebastian för att trycka in ett par bollar och spela av den här matchen. Men reser med en väldigt stark trupp och med tanke på att man har en relativt enkel ligamatch till helgen mot Rayo Vallecano så tror jag inte man kommer spara på krutet här. ”Tata” Martino vill inte veta av någon överraskning och han har full respekt för Real Sociedad, framförallt för deras offensiva spel. Offensivt har Barcelona gjort en hel del mål på slutet och man smällde in fyra stycken i förra helgens ligavinst mot Sevilla (4-1). Med en Messi tillbaka i form så tycker jag även att vi kan förvänta oss minst ett par bortamål i den här matchen. Men defensiven är inte alls stabil för tillfället och man har också släppt in en del mål på slutet, bland annat tre stycken i hemmamötet mot Valencia. Framför allt på mittbackspositionerna tycker jag att man har haft problem där Mascherano har stora bekymmer med att hamna rätt i spelet allt som oftast.

Hos bortalaget stryker vi Neymar som inte riktigt är redo för match ännu, i övrigt inga större bekymmer.


Sociedad kommer ge detta en ärlig chans och ska man tro tränare Arrasate kommer man spela väldigt offensivt redan från start. Med den taktiken kan man mycket väl sätta darr i det här mötet, eller få ett par snabba i baken. Vilket som så tror jag att vi kan få se en del mål här och jag testar därför en liten insats på över 3,5 mål i matchen. Låt oss säga 1-3.

/e@sy