Vi har en riktig höjdare framför oss i kvällens sena match från la liga. Det är nämligen derby i Baskien där Real Sociedad och Athletic Bilbao drabbar samman på Anoeta. Två lag som gillar offensiv fotboll och jag tror det blir mycket av den varan här.

  • Match: Sociedad – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Sociedad hade en tveksam inledning på säsongen men har nu trummat igång ordentligt och ser riktigt starka ut för dagen. Den tveksamma inledningen berodde mycket på CL-spel där man dessutom hade en hel del skador i truppen. Men skadeläget har ljusnat och efter storförlusten mot Real Madrid (1-5) så har laget plockat fyra raka ligasegrar på ett imponerande vis. Framförallt så är det offensiven som har utmärkt sig, där Carlos Vela och Griezmann gör lite som man vill ute på planen nu för tiden. På de fyra vinsterna man tagit på slutet har man pumpat in hela 14 mål framåt, där firma Vela/Griezmann stått för nio av dessa. Men försvarsmässigt imponerar man inte och vi får gå tillbaka två månader för att hitta den senaste nollan målvakt Bravo fick hålla. Athletic kommer dyka fram på bred front här och då har jag svårt att se Bravo bryta den här trenden.

I hemmalaget stryker vi idag ytterback De la Bella, i övrigt endast ett par långtidsskadade spelare borta.

sociedadathletic

Athletic Bilbao placerar sig på en fjärdeplats i dagsläget och har fyra poäng till godo på kvällens motståndare. Formen är riktigt bra och laget kommer in här med fem raka matcher utan förlust, där man samlat på sig hela fyra vinster, däribland mot Barcelona (1-0). Men den vinsten kom hemma på San Mamés och det är även där som Athletic visat upp bäst spel den här säsongen. Fördelen i dagens match är att man slipper resa särskilt långt och det kommer nog finnas en hel del support för Athletic på läktaren. Precis som hos Sociedad så tycker jag att laget från Bilbao har sina styrkor i offensiven, med bland annat spelare som Ander Herrera, Susaeta och framförallt Muniain. Den sistnämnde har aldrig varit i bättre slag och där kommer hemmalagets defensiv få stora bekymmer ikväll.

Gästerna har inga nya avbräck i truppen och har endast ett par långtidsskadade spelare som missar matchen.


Förväntar mig en otroligt offensiv fotboll i det här mötet då Athletic sällan reser till sina bortamatcher för att ställa upp någon köttmur. Svänger det fram och tillbaka som jag tror det kommer göra så ska det här spelet ha goda chanser att sitta. Insatsen blir strax över medel!

Testar även en del målskyttar i matchen:

Griezmann – 2,90 @ unibet- 1/10 units

Vela – 2,60 @ bet365- 1/10 units

Susaeta – 4,75 @ bet365- 0,5/10 units

Laporte – 15,00 @ bet365- 0,25/10 units

/e@sy