Baskiskt derby på Anoeta i afton där Real Sociedad gästas av Athletic Bilbao. Det brukar smälla en del i detta derby och idag har vi rätt domare för ett kortspel. Häng på!

  • Match: Sociedad – Athletic
  • Spel: över 7 kort (asian)
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Startar vi med att kika på lagens olika kortsnitt hittills denna säsong så hittar vi Sociedad på sammanlagt 17 kort, vilket blir strax över 3 kort i snitt per match. Vänder vi på det har Athletic samlat på sig 14 kort, vilket blir ett snitt strax under 3 kort per match. Ganska höga kortsnitt ska sägas. Kikar vi inbördes möten har de tre senaste matcherna lagen emellan slutat 1-1, och det lär bli en tuff och tajt drabbning även idag, vilket gynnar kortspelet. Hos hemmalaget ska vi hålla koll på vänsterback De la Bella som fått tre gula kort hittills. Toppar listan hos Athletic gör lite oväntat Ibai Gomez. Annars ska vi hålla koll på herrar Aduriz/Garcia hos gästerna, som brukar röra upp en del känslor med sin tuffa spelstil.

Domare i dagens match är Carlos Velasco Carballo, som jag anser är en av spaniens absolut sämsta domare. Han har dömt fyra matcher hemma i Spanien denna säsong och vi hittar 10, 7, 8 och 7 kort på de fyra matcherna. Dessutom har han kastat ut det röda kortet vid tre tillfällen på dessa matcher. Idag är det ett derby och då kan vi nog räkna med att det smäller lite extra. Senast gången Velasco Carballo dömde ett baskiskt derby var faktiskt precis ett år sådan, då Athletic – Eibar drabbade samman. Den gången blev det 11 gula kort utdelade.

sociedad_200x200Athletic_200x200

Kikar vi lite inbördes möten så har det inte blivit jättemånga kort de senaste matcherna. På de fem senaste mötena lagen emellan så har faktiskt inte en enda match klivit över 7 kort. Men idag är det två lag som är i stort poängbehov och som jag nämnt så har vi rätt domare för mitt spel. Vi testar en insats strax under medel på över 7 kort, där det är insatsen tillbaka på exakt 7 mål.

/e@sy