Tredje dagen med spansk cupfotboll och jag tänkte kika närmare på mötet mellan Real Oviedo och Real Sociedad. Hemmalaget går otroligt starkt i den spanska tredjeligan till vardags och möjligen kan man störa ”La Real” som lämnar alla stjärnor hemma.

  • Match: Oviedo – Sociedad
  • Spel: Hemmalaget gör mål
  • Odds: 1,73 @ betsafe
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Oviedo är faktiskt ett klassiskt lag i den spanska fotbollen med 38 säsonger i högstaligan på sitt cv. Nu var det dryga 15 år sedan man var upp senast, men det är en klubb som ser positivt på framtiden och som verkligen siktar uppåt. Laget har funnits med i toppen av Segunda B i flera säsonger nu utan att lyckas ta det där sista steget upp i andraligan. Man har värvat bra inför den här säsongen med lite namnkunnigt folk, bland annat anfallaren Miguel Linares från Recreativo och målvakt Esteban från Almeria . Jag känner inte till historien bakom den första värvningen, men jag vet att Linares var en mycket kapabel anfallare i segundan förra säsongen, så det är överraskande att han kliver ner en division. Spanjoren har även visat att han är på tok för bra för den här nivån, med 19 mål på 14 matcher. På de fem senaste hemmamatcherna har han gjort 10 mål, däribland tre stycken hattrick. Men utan att ha sett några matcher med Oviedo så tror jag inte att resten av laget är skit. Linares är ingen speedkula direkt och lär få det bra serverat många gånger kan jag tänka mig. Oviedo har gjort 36 mål på 15 matcher så här långt, vilket är överlägset flest i hela Segunda B, innehållandes sammanlagt 80 lag. Nu är det hemmaplan mot ett lag från La Liga, så vi kan nog förvänta oss många hemmafans här. Det lär elda på laget och med tanke på att man vill ha ett bra resultat inför returen så tror jag på ett väldigt offensivt upplägg. Mot ett Sociedad som verkar ta detta med en klackspark ska man då kunna vaska fram ett gäng farliga lägen.
Hos hemmalaget sätter vi frågetecken för Sanchez och Bautista, båda två försvarsspelare.

Oviedosociedad_200x200

Real Sociedad hade en blytung start på säsongen och det innebar till slut ändringar på tränarposten, Arrasate fick lämna och in kom David Moyes. Man får väl säga att skotten fått lite av en drömstart då laget är obesegrade vid hans två matcher vid rodret, dessutom utan insläppt mål. Men vi ska inte dra för stora växlar av dessa matcher då mindre bra lag som Deportivo (0-0) och Elche (3-0) stått för motståndet. Jag tycker heller inte att spelet varit övertygande, framförallt inte i senaste matchen mot Elche. Siffrorna speglade knappast matchbilden då Elche hade minst lika många lägen att göra mål, skillnaden stavas Carlos Vela som gjorde samtliga mål. Men någon Vela finns inte med på resan till Asturien och ser vi till laget så förstår vi att Moeys prioriterar helgens ligamatch borta mot Villarreal. Spelare som lämnas hemma i San Sebastian är Carlos Martínez, De la Bella, Markel, Granero, Canales, Xabi Prieto, Vela, Iñigo Martínez, Mikel och Agirretxe. Det är många startspelare i den listan och dessutom är det redan klart att man ställer den unga argentinaren Rulli i mål, som har en match innanför västen den här säsongen. Ett Sociedad utan alla dessa spelare ovan är inget höjdarlag direkt, vilket lär visa sig ute på planen. Visst ska man kanske vara favoriter, men ett lag från de lägre divisionerna tänder oftast till lite extra i den här typen av matcher, speciellt på hemmaplan.


Ser vi till bet365 och unibet så ligger man bra mycket lägre i odds än vad betsafe erbjuder för ett hemmamål i matchen. Jag tror vi får se ett mycket offensivt hemmalag här och då ska man kunna skaka ett vingklippt Sociedad.

Testar även 1/10 units på Oviedo över 1,5 mål – 4,65 @ betsafe

/e@sy