Ingen lycka från Segundan igår men vi tar nya tag med tre matcher under torsdagskvällen. På Estadio Carlos Tartiere tar Real Oviedo emot Leganes och det är en mycket viktig match för båda lagen som är ute efter tre poäng i jakten på La Liga. Två offensivt skickliga lag och vi borde därför kunna få se mål här.

  • Match: Oviedo – Leganes
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Oviedo är faktiskt ett lag med hela 38 säsonger i La Liga innanför västen, men vi får gå 15 år tillbaka för att hitta den senaste säsongen i högstaligan. Efter detta har klubben kämpat i de lägre divisionerna och brottats med en del ekonomiska bekymmer, men nu verkar det som om man är på gång igång. Man är nykomlingar i Segundan och bara det att man är med och kämpar om en playoff-plats tror jag klubben är riktigt nöjda med. Laget placerar sig på en 9:e plats för tillfället och vid seger idag så tar man sig faktiskt förbi minst fyra lag och upp på en playoff-plats. Men då måste man stå för en bättre prestation än det man visade senast mot Almeria där det blev förlust med 3-1. Man hade länge kontroll över matchen men rasade ihop fullständigt i slutet av matchen. Men det är på hemmaplan som laget är som bäst och det fick vi verkligen se i senaste hemmamatchen mot Mirandes (4-1) där målskyttet lossnade ordentligt. Man har trots allt en mycket intressant offensiv med spelare som Toche (17 mål), Linares 86 mål) och vindsnabbe Kone (5 mål).
Till dagens match sätter vi frågetecken för mittfältarna Johannesson, Jonathan Vila, Héctor Font och Borja Valle. Enda riktig avbräcket där är Borja Valle men han kommer testas sent idag.

Oviedoleganes_180x180

Leganes gör sin andra raka säsong i Segundan och klubben har aldrig tidigare varit upp i La Liga. Men nu har man verkligen chansen till detta då laget placerar sig på en tredjeplats i tabellen med 65 inspelade poäng. Laget har darrat lite på slutet och har nu blivit omsprungen av både Alaves och Gimnastic, så det vill verkligen till att man plockar en trepoängare idag om man vill ha fortsatt chans på en direktplats. Det har varit en hel del målkalas när Leganes spelat på slutet och det svänger verkligen bra när laget är i farten. Nu blev det 0-0 mot Gimnastic näst senast, men ett tidigt rött kort för Leganes satte tonen i den matchen där det trots skapades en hel del chanser åt båda håll. Svängde gjorde det ordentligt i senaste hemmamatchen mot Huesca (2-3) och det hade faktiskt kunnat bli fler än fem mål då Leganes skapade ordentligt tryck på slutet. Precis som hos Oviedo tycker jag man har en del intressanta spelare framåt där gamla Athletic-spelaren Guillermo håller riktigt bra klass.
Hos gästerna stryker vi Luis Ruiz, Omar och Borja Lazarus som går skadade. Men man får tillbaka både Insua samt Luis Sastre.


Inget av dessa lag är intresserade av ett oavgjort resultat då Oviedo jagar playoff och Leganes jagar en direktplats. Det borde innebär öppet spel och med kvalité framåt hos båda lagen borde det även innebära minst tre mål. Vi testar en insats strax över medel på detta.

/e@sy