Sextondels-final i spanska cupen ikväll, där Bilbao beger sig till Asturien för ett möte med Real Oviedo. Hemmalaget spelar till vardags i spanska tredjedeligan och borde få svårt här, men man kommer springa så långt benen bär ikväll. Här har jag hittat ett spel som jag tror otroligt mycket på, och spelar därför till en ganska hög insats.

  • Match: Real Oviedo – Athletic Bilbao
  • Spel: Bilbao -1
  • Odds: 2.20 (bwin)
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 8/12 22.00

Bilbao beger sig så långt norrut man kan komma i Spanien, då man gästar Real Oviedo. Bilbao hade en kanonform i ligan tills man överraskande åkte på pumpen på hemmagräs mot Granada. Denna förlust följdes upp med ett kryss mot Mallorca i senaste ligaomgången. Man har just nu en tung skada på lagets största stjärna, Fernando Llorente. Men tränare Bielsa har gått ut i spansk media och sagt att han inte vill se några överraskningar ikväll, därför har han tagit ut bästa tänkbara trupp och går in hårt för att vinna. En tänkbar startelva enligt marca.com är: Iraizoz, Perez, Amorebieta, Martinez, Iraola, Marcos, Iturraspe, Susaeta, Ander, Muniain och Toquero.

Hur man än väljer att ställa upp så ska man vara minst ett par snäpp bättre än sina motståndare. Muniain och Ander Herrera ska kunna göra precis som dom vill mot ett sånt här motstånd. Och Toquero på topp är garanterat spelsugen efter lite nötande på bänken, räkna med att han springer sönder försvaret här!

Real Oviedo var så sent som 2001 uppe i primera division, där man faktiskt slog Bilbao med hela 5-0. Men för tillfället huserar man i Segunda B, vilket är tredjeligan i Spanien. Här går man just nu som tåget och har åtta matcher utan förlust. Men idag ställs man inte mot Getafe eller Gijons b-lag, utan idag står ett starkt Bilbao på planen. Givetvis ska man inte kunna röra Bilbao här, och jag tror inte någon förväntar sig det heller.

Barcelona mötte ganska nyligen L’Hospitalet, som håller samma nivå som Oviedo. Barca vann visserligen ”bara” med 1-0 där, men det var GIGANTISK skillnad mellan lagen, och då ställde Barca upp en b-betonad startelva. Det blir en stark startelva från Bilbao ikväll, och då kommer inte Oviedo ha en chans. Bilbao borde vinna med ett par bollar, och oddset på detta är bra tycker jag.

Matchen sänds för övrigt på tv4sport med start 22.00

/e@sy